Předvolební kampaň na Slovensku vrcholí. Vládní Smer chce obhájit vítězství

Do parlamentních voleb na Slovensku zbývají dva týdny. Předvolební kampaň proto v těchto dnech vrcholí. Vládní strana Smer současného premiéra Roberta Fica chce obhájit vítězství, a tak vyrazila se svou show mezi lidi. Premiér a jeho vybraní ministři vtipkují s diváky, varují před migranty a kritizují politickou konkurenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský premiér Robert Fico v Bruselu

Slovenský premiér Robert Fico v Bruselu | Zdroj: Reuters

Ve sportovní hale v Trnavě se na plátně promítají romantické snímky slovenských hor, poté ale přicházejí dramatické záběry na proud migrantů.

Následně se objeví ústřední heslo kampaně slovenské strany Smer „Pracujeme pro lidi, chráníme Slovensko“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předvolební kampaň na Slovensku vrcholí. Vládní strana Smer chce obhájit vítězství. Na mítinku natáčel zpravodaj Petr Vavrouška

Sociálnědemokratická strana Smer je podle průzkumů jasným adeptem na vítězství ve volbách. Podle posledních odhadů už by ale nemusela vládnout sama.

Důvěra k Ficovi a také k celé jeho straně klesá. Od loňského října ztratil v žebříčku důvěry více než deset procent.

„Jdeme k volbám s velkou mírou respektu. K volbám je vždy potřeba jít s respektem, protože politické hřbitovy jsou plné nahraditelných politiků. Děláme všechno pro to, aby byl Smer znovu součástí koaliční vlády,“ říká premiér Robert Fico.

Většina lidí na mítinku mu hlas pravděpodobně dá. „Fico je jistota, že dostanu základní jistoty. Vždycky jsme měli Jánošíka, Mečiara a teď máme Fica,“ vysvětluje jeden z budoucích voličů.

Podnikatel z Trnavy, který se také přišel na předvolební show podívat, je ale kritikem vládní politiky. Podle něj by se mělo vyřešit několik věcí.

„V první řadě je to korupce, tedy hlavně aby byla transparentnost, a vyřešení zdravotnictví a školství. Migrační krize pro mě není vůbec důležitá, protože je to umělý problém. Na Slovensku žádný migrant trvale nebude,“ dodává.

Parlamentní volby se na Slovensku uskuteční 5. března.

Robert Fico | Foto: Český rozhlas

Petr Vavrouška, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme