Klíčovým hráčům basketbalové reprezentace se před olympijskou kvalifikací daří

Čeští basketbalisté sice budou o postup na letošní olympijské hry bojovat až 4. července, aktuální forma dvou největších tahounů reprezentace Jana Veselého a Tomáše Satoranského ale budí obdiv už nyní. A to napříč celou basketbalovou Evropou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý díky svým bodům protlačil tento tým na ME už do čtvrtfinále

Jan Veselý díky svým bodům protlačil tento tým na ME už do čtvrtfinále | Foto: Michal Jurman

První dva měsíce kalendářního roku vyšly českému pivotovi u Bosporu opravdu náramně.

Jan Veselý byl v lednu dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem Euroligy, což se mu ve dvanáctileté historii soutěže povedlo jako vůbec prvnímu Čechovi.

Prozpěvovat jméno českého hráče, který je už nyní jedním z favoritů na titul nejužitějšího muže celého ročníku Euroligy, si tak nyní mohou nejen turečtí fanoušci Fenerbahce Istanbul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalista Jan Veselý byl v lednu vyhlášen nejužitečnějším hráčem Euroligy, Tomáš Satoranský je s Barcelonou ve španělské lize druhý

Už loňské úspěšné tažení mistrovstvím Evropy totiž ukázalo, že s formou Veselého stojí a padá hra celé reprezentace. Tedy samozřejmě ještě společně s umem druhé velké hvězdy evropského formátu Tomášem Satoranským.

Na konci ledna v boji o první místo španělské ligy si Satoranský proti Valencii připsal sedmnáct bodů a dvanáct asistencí.

V únoru už pomohl v dresu Barcelony odklidit v Eurolize Žalgiris Kaunas a ukončit tak jistou výsledkovou krizi katalánského velkoklubu.

„Tohle vítězství je hodně důležité i z toho pohledu, že jsme poslední dva zápasy prohráli a skupina se nevyvíjela tak, jak jsme chtěli. Myslím si, že se zlepšujeme, a doufám, že nám teď pomůže euroligová přestávka, kdy se budeme moct soustředit jenom na pohár,“ říká Satoranský.

Naráží tak na španělský Královský pohár, který je ale jen jedním dílkem extrémně nabitého basketbalového programu, jenž se týká v nejbližších týdnech nejen jeho, ale částečně i Veselého.

Ten už dokonce může čerstvě slavit zisk tureckého poháru. Fakt enormního zatížení obou hráčů může nyní jako jediný dělat českým fanouškům vrásky na čele. Barcelona i Fenerbahce totiž mají ty nejvyšší ambice ve všech soutěžích, do kterých zasáhnou.

Dá se tak očekávat, že pouť letošní sezonou zakončí až těsně před červencovou olympijskou kvalifikací v Srbsku. Zda obě české hvězdy udrží tak dlouho formu a vyhnou se zraněním, to ukáže až čas.

Michal Jurman, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme