Školám chybí právní podpora, zřizovatelé by měli mít právníky, míní Valachová

Na pražském magistrátu by mohl působit právník, který by radil školám při správním řízení. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekla ministryně školství Kateřina Valachová z ČSSD. Školám podle ní totiž chybí vyšší míra právní podpory. Stejné doporučení chce teď ministryně dát i ostatním zřizovatelům základních a středních škol - tedy městům a krajům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Valachová

Kateřina Valachová | Foto: Filip Jandourek

„Tak aby školy, tam, kde si třeba nejsou jisti, jak mají vést komplikovanější správní nebo soudní řízení, měly skutečně právní podporu ze strany svého zřizovatele.“

„Protože chtít po školách, aby každá z nich měla právníka – to bych pokládala za absurdní,“ uvedla ministryně Kateřina Valachová ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Ministryně školství Kateřina Valachová společně s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou navštíví Střední průmyslovou školu Na Třebešíně, kde tři žáci šikanovali učitelku.

Jaku už dříve Valachová uvedla, pokud se prokáže, že vedení pražské střední průmyslové školy Na Třebešíně vědělo o šikaně učitelky a situaci neřešilo, očekává vyvození personálních důsledků. K tomu je oprávněn zřizovatel školy, tedy hlavní město Praha.

Pavla Lioliasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme