Francouzský soud rozhodne o osudu uprchlického tábora u města Calais

Nelegální uprchlický tábor u francouzského Calais dnes navštíví soud a rozhodne o jeho osudu. V takzvané Džungli žijí migranti často jen ve stanech ve velmi nevyhovujících podmínkách. Úřady plánují většinu tábora zbořit. Soud ale těžkou techniku zastavil, protože zjistil, že v Džungli žije víc lidí, než se předpokládalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uprchlický tábor v Calais

Uprchlický tábor v Calais | Zdroj: Reuters

Podle britského Guardianu napočítali dobrovolníci v táboře téměř tři a půl tisíce obyvatel, včetně 445 dětí. To je třikrát víc, než předpokládaly francouzské úřady. Přes tři sta dětí je navíc v táboře bez svých rodičů.

K demolici je určena více než polovina rozlohy celé Džungle. „Nebudeme mít všechny ty lidi kde ubytovat. Potřebujeme tábor zachovat alespoň do konce zimy,“ řekl jeden z dobrovolníků, který na místě pomáhá.

O udělení azylu stovkám dětí z tábora požádalo britského premiéra Davida Camerona 145 celebrit, včetně herce Juda Lawa, který Džungli sám navštívil. Petici podpořilo už 96 tisíc lidí.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme