Večer a v noci na středu hrozí náledí, nejvíc na severozápadě republiky

Meteorologové varují chodce a řidiče před náledím. Výstraha platí od dnešního večera až do zítřejší desáté hodiny dopoledne, a to pro skoro celé území Česka, zejména pak pro severozápadní část republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náledí, ledovka (ilustrační foto)

Náledí, ledovka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Důvodem výstrahy je studený vzduch, který bude do Česka proudit od severozápadu, a s ním spojené nebezpečí náledí.

„Největší pravděpodobnost tvorby náledí je v severozápadní polovině našeho území, naopak nejnižší na jižní Moravě, kde ubude oblačnost až v ranních hodinách a teploty se zde budou udržovat slabě nad bodem mrazu,“ uvedla Michaela Valachová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí od dnešní 20. hodiny pro Prahu i všechny české kraje, Havlíčkobrodsko, Pelhřimovsko, Jihlavsko a Žďársko na Vysočině, Jesenicko a Šumpersko v Olomouckém kraji a Bruntálsko v Moravskoslezském kraji.

Ve zbytku Olomouckého a Moravskoslezského kraje a Vysočiny, ve Zlínském kraji a na Blanensku a Vyškovsku na jižní Moravě platí nízký stupeň nebezpečí náledí od středeční třetí hodiny ranní.

Ve středu přes den mají teploty podle předpovědi vystoupat na dva až šest stupňů Celsia, na jihovýchodě až na osm stupňů. Na horách v tisíci metrech by se teploty měly udržet pod nulou.

Výstraha před náledím | Foto: Český rozhlas

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme