Messi versus Čech. Brankáři Arsenalu ještě kanonýr Barcelony gól nedal

Arsenal stojí před úkolem, který v Lize mistrů ještě nikdy nezvládl – vyřadit Barcelonu. Teď má v osmifinále tohoto ročníku další pokus a v brance českého fotbalistu Petra Čecha, který to na obhájce titulu a jeho hlavní hvězdu Lionela Messiho hodně dobře umí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Arsenalu Petr Čech na tréninku před zápasem s Barcelonou

Český brankář Arsenalu Petr Čech na tréninku před zápasem s Barcelonou | Zdroj: Reuters

Na severu Londýna je něco neuvěřitelného, že Petr Čech ještě nikdy nedostal gól od Lionela Messiho. Fanoušci klubu s kanónem ve znaku tuto bilanci obdivují a pro dnešní večer se k ní hodně upínají.

Také mají škodolibou radost, jakou Chelsea udělala chybu, když za 10 milionů liber Čecha prodala. Obrana Arsenalu prý hraje s českým brankářem v zádech uvolněněji a fanoušci Dave s Kieronem věří, že je nervozity ušetří i dnes, kdy proti jejich týmu stanou Suaréz, Messi a Neymar – trojice, která se prakticky nedá bránit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lionel Messi a Petr Čech už se v Lize mistrů utkali šestkrát, slavný Argentinec ale českému brankáři ještě nikdy nedal gól. Dnes má další šanci. Více Jan Kaliba

„Jediný způsob, jak to můžeme dokázat, je kolektivně. A také máme vynikajícího gólmana,“ přidává se i kouč a manažer Arsene Wenger do zástupu těch, kteří dýchají za Arsenal a sázejí na Petra Čecha a jeho unikátní skóre 6:0 z minisoubojů s Messim, který jinak dal gól téměř každému brankáři, kterého kdy spatřil.

„Je to střelecký rekordman a myslím, že to bere jako výzvu tuto smůlu prolomit a konečně dát Čechovi gól. A já bych řekl, že se mu to povede – pokud ne už dneska tady na Emirates, tak to přijde určitě v odvetě na Nou Campu,“ věští David Bernabeu z 4Television a potvrzuje, že i ve Španělsku to žije dalším setkáním Čecha a Messiho.

Abrakadabra! říká trenér a 'Barca' čaruje. Večer si magii vyzkouší na Arsenalu

Číst článek

Vnímají to i jeho barcelonští spoluhráči, například Ivan Rakitić. „Doufám, že se nám tuto bilanci podaří změnit, i když všichni víme, že je to jeden z nejlepších brankářů nejen současnosti, ale možná i celé fotbalové historie. K Petru Čechovi chováme velký respekt, ale věřím, že na něj večer vyzrajeme,“ říká.

Messimu se to ještě nepovedlo, přestože při posledním vzájemném utkání kopal i penaltu, proti Petru Čechovi odehrál v Lize mistrů už osm hodin čistého času a přesně od včerejška trvá jeho komplex z českého gólmana už celé desetiletí.

Kanonýr Barcelony, Argentinec Lionel Messi, trénuje na utkání s Arsenalem | Foto: Reuters

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme