Kauza Rath opět u soudu. Bývalý hejtman žaluje soudce Pacovského

Soud projedná žalobu exhejtmana Davida Ratha na soudce Krajského soudu v Praze Roberta Pacovského. Právě ten řešil jeho korupční kauzu. Rath podal žalobu na ochranu osobnosti kvůli úniku osobních údajů ze spisu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý poslanec a exhejtman Středočeského kraje David Rath

Bývalý poslanec a exhejtman Středočeského kraje David Rath | Foto: Filip Jandourek

„Žalovaný by měl být podle návrhu pana žalobce povinen na webových stránkách zpravodajských domén uveřejnit písemnou omluvu. Žalobce také požaduje, aby Městský soud v Praze uložil žalovanému povinnost zaplatit částku, kterou určí soud,“ popsala mluvčí soudu Markéta Puci.

Josef Lžičař, advokát soudce Roberta Pacovského, s Rathovou žalobou nesouhlasí. Podle něj je nedůvodná a přinejmenším nezvyklá.

„Za škodu, která by byla způsobená v souvislosti se soudním řízením, by tam měla připadat v úvahu odpovědnost státu za škodu způsobenou nezákonným rozhodnutím,“ míní.

Druhá část Rathovy žaloby se týká dřívějších rozhodnutí o jeho ponechání ve vazbě.

Jaroslav Gavenda, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme