Kauza Nečesaný: napadená kadeřnice si podle znalce nemůže útok pamatovat přesně

Krajský soud v Hradci Králové opět řešil kauzu Lukáše Nečesaného. Je obžalován z toho, že se před třemi lety v Hořicích v Podkrkonoší pokusil zabít kadeřnici. Soud už před časem poslal Nečesaného na 16 let do vězení. Nejvyšší soud ale rozsudek zrušil a nařídil nové projednání. V něm napadená kadeřnice vůbec poprvé označila za útočníka právě Nečesaného. Paměť ženy proto museli posoudit znalci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Nečesaný u soudu čelí obžalobě z pokusu vraždy kadeřnice v Hořicích

Lukáš Nečesaný u soudu čelí obžalobě z pokusu vraždy kadeřnice v Hořicích | Zdroj: ČTK

Kadeřnice při útoku utrpěla těžké zranění hlavy. Miloslav Kopeček z Národního ústavu duševního zdraví dnes u soudu mimo jiné uvedl, že napadená žena si útok nemůže zcela pamatovat, a její výpověď tak není úplně věrohodná. Určitě prý utrpěla poruchu paměti a nelze tak, aby si události vybavila přesně.

Zdůraznil, že žena záměrně nelže. Její paměť ale je zkreslená. To, že loni v září, dva a půl roku po útoku, označila za pachatele Lukáše Nečesaného, když do té doby tvrdila, že si není útočníkem jistá, mohlo být ovlivněno spoustou věcí. Například tím, že obžalovaného často vídala v médiích, mluvila o případu s dalšími lidmi a tak podobně.

Lukáš Nečesaný od začátku trvá na své nevinně. Dnes ale novinářům pouze řekl, že se vyjádří až po skončení procesu. Sdílnější byl jeho otec Luděk, který za očištění syna dlouhodobě bojuje a také kritizuje práci královéhradecké kriminálky. Luděk Nečesaný tak dnešní vyjádření znalce uvítal.

„Znalec nicméně setrval na svých závěrech a konstatoval to, co konstatoval. Tím pádem předpokládáme, že dojde velmi brzy k ukončení soudu. Důkazy, které v tom spisu jsou, jsou důkazy, které syna jako pachatele vylučují,“ řekl otec obžalovaného.

Rozsudek by mohl být za měsíc

Případ od začátku dozoruje státní zástupkyně Lenka Faltusová, která vývoj kauzy vůbec nekomentuje. Jak případ dopadne, bychom se s největší pravděpodobností měli dozvědět za měsíc. Hlavní líčení má u Krajského soudu v Hradci Králové pokračovat 24. března.

Soud vyslechne ještě jednoho znalce, další svědky a předseda senátu Jiří Vacek předpokládá, že zazní i závěrečné řeči a následně rozsudek.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme