Odchod Británie z EU si přeje také bývalý předseda Konzervativní strany, lord Howard

Tábor zastánců odchodu Velké Británie z Evropské unie se rozrostl o další prominentní postavu. Takzvaný Brexit si přeje také bývalý předseda Konzervativní strany, lord Howard. Ten si myslí, že by si Británie mohla s unií vyjednat lepší podmínky, a nevyloučil vypsání druhého referenda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kampaň za to, aby Velká Británie opustila Evropskou unii (ilustrační foto)

Kampaň za to, aby Velká Británie opustila Evropskou unii (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Michael Howard prohrál parlamentní volby v roce 2005 a od té doby je spíš v politickém ústraní. Je přesvědčený o tom, že jednání o nové podobě britského unijního členství ztroskotala. Není to ale prý vina premiéra Camerona, nýbrž unijních lídrů.

Howard v rozhovoru pro BBC řekl, že by Spojené království mimo Evropskou unii nebylo v roli prosebníka.

Podle konzervativního politika by si Británie coby pátá nejsilnější ekonomika světa vyjednala s unií rozumnou obchodní dohodu.

Ministr financí George Osborne v reakci na Howardovo prohlášení varoval, že by vystoupení Británie z EU přineslo hluboký ekonomický šok.

Podle Davida Camerona se takzvaný Brexit nedá označit za nic jiného než za risk, nejistotu a skok do tmy. Zastánci odchodu Británie z Evropské unie prý nemůžou garantovat ekonomickou budoucnost země a jistotu pracovních míst.

Referendum o setrvání Spojeného království v Evropské unii se uskuteční 23. června.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme