V Drážďanech ubývá turistů. Hoteliéři z toho viní takzvaný Pegida efekt

Drážďanům se začali vyhýbat turisti. Saská metropole poprvé po šesti letech zaznamenala úbytek hostů ve městě. Tamní hoteliéři i lidi z marketingu mluví o takzvaném Pegida efektu, pojmenovaném po protiislámském hnutí. Drážďany se v uplynulém roce staly jeho centrem a zároveň dějištěm velkých demonstrací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace příznivců hnutí Pegida v Drážďanech

Demonstrace příznivců hnutí Pegida v Drážďanech | Zdroj: Reuters

„Negativní zpravodajství v médiích některé lidi od cesty do Drážďan odradilo, jiní se rozhodli záměrně nepřijet, protože nesouhlasí s tím, co se tu děje,“ řekla rádiu MDR Bettina Bungeová ze společnosti Dresden Marketing.

Meziročně klesl počet německých hostů ve městě o pět procent, u zahraničních návštěvníků sice o šest procent vzrostl, ale dohromady to znamená pokles všech noclehů o tři procenta.

Nejde navíc jen o Drážďany. Spolková země Sasko zažívá v posledních týdnech vlnu násilností proti uprchlíkům a zemská vláda i podnikatelé se obávají hospodářských škod kvůli zhoršení pověsti regionu.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme