Snowboardistka Eva Samková opět na stupních vítězů, na budoucí olympijské trati dojela třetí

Úřadující olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková se v závodě světového poháru v korejském Pokwangu umístila na třetím místě a v celkovém hodnocení disciplíny zůstává druhá za Italkou Moioliovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

Již na cestě na korejské závody potkaly Samkovou nepříjemnosti, když aerolinky ztratily její zavazadla. Česká reprezentantka musela trénovat ve vypůjčeném oblečení. Navíc byla páteční kvalifikace kvůli silnému větru zrušena a závodnice na trať vyjížděly podle postavení v žebříčku lyžařské federace FIS.

Dosáhla jste na další stupně vítězů v této sezoně, jste spokojená?

Já jsem maximálně spokojená. Po tý šílený cestě a po tom, co všechno máme za sebou, jsem moc spokojená. Nešel mi start, všechno jsem to doháněla až ke konci. Je to ale o to větší sranda, když člověk musí předjíždět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Evou Samkovou po závodě Světového poháru v korejském Pokwangu, ve kterém dojela na třetím místě

Včerejší kvalifikace byla kvůli silnému větru zrušena. Bylo těžší závodit, když jste startovaly podle listiny FIS?

Pro mě vlastně ne, já jsem pořád měla jedničku, takže já jsem s tím byla úplně v pohodě.

Jak se vám zamlouvá olympisjké středisko a tratě, na kterých za dva roky budete obhajovat zlatou medaili?

Trať není tak dlouhá jako v Soči, ale pořád patří k těm delším. Jsou na ní velké skoky. Jen tady fouká hodně vítr, to může být občas problém. Ale to bohužel nejde předvídat. Je vidět, že kolem tratí tady všichni makaj.

Postavili organizátoři těžkou trať?

Myslím, že patří k těm těžším. Ale je to hodně těžké určit, každému dělá problém něco jiného.

V celkovém hodnocení seriálu jste zůstala druhá, na první Italku Moioliovou ztrácíte tři závody před koncem 40 bodů. To není nesmazatelné manko.

Je to strašně málo, protože za vítězství je 1000 bodů a za druhé místo 800. Navíc do konce chybí ještě tři závody a to je dost, aby se to změnilo. Důležité bude jet ve zbylých závodech podobně, nejlépe asi do top trojky.

Jak to v Koreji vypadá s přírodními podmínkami?

Celá trať byla udělaná z umělého sněhu, ale mají ho opravdu strašně moc. Není to místo, kde by nějak hodně sněžilo, ale technické zázemí mají obrovské. Je to jeden z nejznámějších resortů v Koreji. Se sněhem určitě nebude problém, jsou ho tady mraky.

Jakub Kanta, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme