Nejlepší české atlety přivítá v Ostravě zbrusu nové prostředí, začíná halové mistrovství republiky

Naposledy v roce 2003 hostilo halové mistrovství republiky v atletice jiné město než Praha. Tehdy se ale šampionát musel ze Stromovky do Bratislavy přesunout kvůli následkům povodní. Letos organizátoři takové problémy neměli, ale elitní atlety přivítá Ostrava. Tam totiž vyrostla nová hala a většina sportovců změnu prostředí vítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová je znovu mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek | Zdroj: Reuters

Fantastickou atmosféru, kterou loni vytvořili fanoušci na halovém mistrovství Evropy v pražské O2 aréně už nejspíš většina českých atletů nezažije, ale mohla by si jí alespoň připomenout dnes a zítra ve Vítkovicích. Tam by mělo dorazit každý den dorazí přes 1000 diváků

„Závody budou konečně v jiném prostředí, to bude zajímavé i pro nás atlety. Třeba se přijede podívat víc lidí a bude větší divácká kulisa. Mistrovství republiky si vždy užívám a v hale závodím ráda. Bude to fajn,“ těší se Zuzana Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na nové prostředí halového mistrovství ČR v atletice se těší nejen diváci, ale i sami atleti v čele se Zuzanou Hejnovou

Dvojnásobnou mistryni světa na 400 metrů překážek čeká poslední start v halové sezoně. V Ostravcě poběží čtvrtku a pak už se začne připravovat na letní sezonu a hlavně na olympijské hry v Riu. Ještě víc se na domácí šampionát těší tyčkař Michal Balner, který se téměř vrací domů.

„Jsem z Opavy, ale v Ostravě se začala skákat ta opravdová tyčka. Vždy když jsem tam měl soustředění nebo závody, mělo to pro mě náboj. Jsem moc rád, že se podařilo atletice v Ostravě postavit halu,“ doplňuje tyčkař, který už si stejně jako dalších 5 českých atletů zajistil účast na halovém mistrovství světa v Portlandu.

Šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák věří, že by se tento počet mohl zdvojnásobit, k čemuž by měl přispět i rychlý povrch v nové ostravské hale. V to doufá i místopředseda Českého atletického svazu Oldřich Zvolánek, který navíc věří, že by českým sportovcům mohla pomoct i zbrusu nová hala, která měla původně sloužit jen k tréninkovým účelům.

Republikový šampionát pro halu opravdu první velkou zkouškou. Do haly se podle výkonného ředitele atletického klubu SSK Vítkovice vejde 1026 sedících diváků. To je velký rozdíl oproti tradičnímu dějišti v pražské Stromovce, kde příznivci atletiky fandili ve stoje v o dost skromnějších podmínkách.

Přehrát

00:00 / 00:00

Halové mistrovství republiky v altetice se představí ve zbrusu nové ostravské hale

„Chtěli bychom se dohodnout, abychom se střídali. Rok Praha, rok my. Hala umožňuje pořádat mezinárodní evropské závody, ale nejprve musíme prokázat pořadatelskou schopnost,“ dodává Zvolánek, který věří, že to nebude zdaleka poslední mistrovství republiky v nové hale.

„Původně to měla být jen tréninková hala. Ale díky penězům od města se podařilo udělat halu pro závody a atletika má teď v Ostravě zázemí, které kromě Prahy není nikde v republice,“ těší místopředsedu Českého atletického svazu Oldřicha Zvolánka.

Hala stála 358 milionů korun, 70 procent peněz šlo z Evropské Unie, zbytek od města a v Ostravě se tak dnes hodinu po poledni může rozběhnout domácí republikový šampionát v reprezentativních podmínkách.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme