Mrázek odchytá Winter Classic s Haškem na masce. Pořád mi ho připomínají, říká

Český hokejový brankář Detroitu Petr Mrázek si nechal na utkání pod širým nebem proti Coloradu vyrobit speciální přilbu. Zdobit ji bude podobizna legendárního Dominika Haška z doby, kdy právě Detroitu vychytal Stanley Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek předvedl proti Islanders 27 zákroků

Petr Mrázek předvedl proti Islanders 27 zákroků | Zdroj: Reuters

Na zákroky Dominika Haška vzpomínají v Detroitu s nadšením. Odchytal tam čtyři sezony a po dvou z nich se mohl radovat z nejcennější klubové trofeje – Stanley Cupu.

Právě tyto momenty připomene při utkání pod širým nebem další český brankář Petr Mrázek svou novou výstrojí.

„Mám nové betony a na masce Dominika Haška. Bavili jsme se o tom v Detroitu, co by tam bylo dobré dát. A nakonec jsme přišli na to, že když tam dáme jeho, bude to nejlepší řešení,“ popisuje čtyřiadvacetiletý gólman svou výstroj na speciální zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dominik Hašek je podle Petra Mrázka v Detroitu pořád považován za velkou osobnost. Vždyť s Red Wings dvakrát získal Stanley Cup

Těžko by se hledal mladý brankář narozený v devadesátých letech, který by neměl Haška za vzor. A pro Mrázka je spojení s ním o to silnější, že chytá v klubu, s nímž Hašek dosáhl na své největší úspěchy v NHL.

„V Detroitu dvakrát vyhrál Stanley Cup a je tady považován za velkou osobnost. Pořád mi Dominika připomínají. Jsem rád, že jsem si ho dal na masku,“ těší Mrázka.

Červená helma s podobiznou Haška držícího nad hlavou Stanley Cup tak vystřídá různobarevnou verzi, kterou rodák z Ostravy nosí běžně. Po venkovním zápase se k ní ale znovu vrátí.

Jedna na charitu, druhá do vitríny

Přilby s Haškem na levé straně si Mrázek nechal vyrobit dvě. V jedné odchytá duel proti Coloradu – ta půjde do dražby a její výtěžek věnuje Detroit na charitu.

Tu druhou si nechá český brankář na památku. Chytat v ní nebude, ale rovnou ji uschová ve vitríně. Jestli mu bude připomínat povedený, či nepovedený zápas, je nyní otázkou.

Detroit v posledních utkáních vždy získal minimálně bod, protože po základní hrací době byl stav nerozhodný.

„Tři poslední zápasy jsme hráli do prodloužení, byly strašně vyrovnané. Každý může porazit každého. Uvidíme, jak to bude. Musíme se na to připravit a být lepší než soupeř,“ připomíná Mrázek prostou, ale účinnou vítěznou taktiku.

Winter Classic mezi Red Wings a Coloradem je na programu v noci ze soboty na neděli ve 2:00.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme