Rolling Stones míří na Kubu. Za tři týdny vystoupí zdarma v Havaně

Britská rocková skupina Rolling Stones poprvé vystoupí na Kubě. Kapela to oznámila na svém webu. Půjde o největší zahraničí koncert v zemi od nástupu bratrů Castrových k moci. Rolling Stones vystoupí v kubánské metropoli 25. března na stadionu Ciudad Deportiva de la Habana.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák skupiny Rolling Stones Mick Jagger

Zpěvák skupiny Rolling Stones Mick Jagger | Zdroj: Reuters

"Vystupovali jsme za svou dlouhou kariéru na mnoha mimořádných místech, ale show v Havaně bude milníkem - pro nás a doufáme, že i pro naše přátele na Kubě," uvedla kapela na svém webu.

Legendární kapela se v Havaně chystá vystoupit pod otevřeným nebem. Vstup na koncert bude bezplatný, takže se očekává velký zájem. Kubánce možná čeká podobný zážitek jako Čechoslováky v srpnu 1990. Koncert Rolling Stones po pádu režimu přilákal na pražský Strahovský stadion asi 100 tisíc lidí.

Rolling Stones jsou aktuálně na turné po Latinské Americe. Původně mělo skončit 17. března v Mexico City. Skutečný vrchol ale nakonec přijde o týden později. Kapela zahraje v Havaně krátce po návštěvě amerického prezidenta Baracka Obamy.

Barack Obama se s kubánským vůdcem Raúlem Castrem v prosinci 2014 dohodli na obnovení diplomatických styků. Plnohodnotná velvyslanectví otevřely loni v létě. Americký prezident zavítal na Kubu naposledy v roce 1928.

Britská rocková kapela Rolling Stones | Foto: Reuters

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme