Policie našla u německého poslance drogy. Mohlo by jít o pervitin

Německá strana zelených čelí drogovému skandálu. Policie našla v pondělí u poslance Volkera Becka drogy. Podle bulvárního listu Bild to oznámil mluvčí civilní prokuratury. Zadržené množství by prý mohlo stačit přibližně na šest standardních dávek drogy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Test umí odhalit například pervitin nebo marihuanu v moči (ilustrační foto)

Test umí odhalit například pervitin nebo marihuanu v moči (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Policie látku našla při domovní prohlídce v Berlíně. Poslanec Volker Beck u sebe měl mít 0,6 gramu neznámé návykové látky. Německý tisk ale spekuluje o tom, že se jedná o pervitin.

Tomu se v německojazyčných zemích říká crystal Meth, protože je tvořen metamfetaminy. Zajímavé je, že většina pervitinu se do Německa dostává z České republiky, hlavně přes Sasko a Bavorsko, které s Českem sousedí.

Volker Beck se k držení drog přiznal na svých webových stránkách a také na oficiálním profilu sociální sítě Facebook.

Hiermit stelle ich meine Ämter als innen- und religionspolitischer Sprecher meiner Fraktion und Vorsitzender der...

Posted by Volker Beck on Wednesday, March 2, 2016


Rozhodl se také rezignovat na některé ze svých pozic, odstoupil například z funkce mluvčího frakce pro vnitřní a náboženské záležitosti a z funkce předsedy německo-izraelské parlamentní skupiny.

Parlamentního křesla se ale zatím nevzdal. Prohlásil také, že měl k drogám vždy liberální vztah a prosazoval i stejný přístup z pohledu zákona.

Podobný skandál nedávno řešili i v Británii. Místopředsedu britské sněmovny lordů v létě usvědčily fotografie. Je na nich vidět, jak bere kokain.

Metamfetamin (pervitin) | Foto: Český rozhlas

Anna Maňourová, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme