Aktivisté z pražské Kliniky se s úřadem nedohodli, dál zůstávají v budově

Aktivisté dál odmítají opustit budovu autonomního centra Klinika na pražském Žižkově. Smlouva o výpůjčce s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových jim skončila dnes o půlnoci, budovu měli vyklidit do 14 hodin. Posun nepřineslo ani odpolední jednání s úředníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autonomnímu sociálnímu centru Klinika skončila 2. března o půlnoci smlouva o výpůjčce budovy v Jeseniově ulici na pražském Žižkově

Autonomnímu sociálnímu centru Klinika skončila 2. března o půlnoci smlouva o výpůjčce budovy v Jeseniově ulici na pražském Žižkově | Zdroj: ČTK

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových aktivisty upozornil na to, že pokud budovu neopustí nejpozději během zítřka, podnikne všechno pro to, aby hájil zájem státu.

„Jsme schopni tam ponechat například na 14 dnů jejich věci, aby si je mohli v průběhu tohoto období odstěhovat,“ říká ředitelka úřadu Kateřina Arajmu.

Pokud by aktivisté v objektu zůstali i nadále, samotnému úřadu podle ní hrozí kvůli nedodržení termínu půlmilionová pokuta ze strany stavebního úřadu.

Lidé ale přesto budovu opustit nechtějí. „Zůstáváme, na našem postoji se nic nemění,“ reaguje člen Kliniky Arnošt Novák. Podle něj bude centrum pokračovat v běžném programu do té doby, než aktivisty z budovy někdo fyzicky vyvede.

Autonomnímu sociálnímu centru Klinika končí o půlnoci 2. března 2016 smlouva o výpůjčce | Foto: Filip Jandourek

Kauza centrum Klinika | Foto: Český rozhlas

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme