Petr Čech nemůže hrát až 4 týdny, chybět může i reprezentaci

Brankář fotbalového Arsenalu Petr Čech si v zápase proti Swansea poranil lýtko a podrobnější vyšetření ukázalo, že nebude moci hrát tři až čtyři týdny. Kromě londýnského klubu tak může chybět i české reprezentaci, která má na konci března v plánu dva přípravné zápasy před Eurem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Zdroj: Reuters

„Petr Čech je mimo na tři až čtyři týdny kvůli zranění lýtka,“ prozradil manažer Arsenalu Arséne Wenger na předzápasové tiskové konferenci před zítřejším klíčovým derby s Tottenhamem.

Český brankář tak bude třetímu týmu Premier League chybět v následujících ligových bojích, ale také v osmifinále FA Cupu a odvetě osmifinále Ligy mistrů v Barceloně.

„V průběhu druhého poločasu jsem si přivodil zranění lýtkového svalu. V poslední minutě, když jsem běžel na roh a musel jsem i se zraněním běžet zpátky, tak si toho všichni všimli. Ale není to tak, že bych se zranil při tom běhu,“ vysvětlil Petr Čech, který dnes absolvoval vyšetření, které potvrdilo dlouhodobější absenci.

Zranění nejlepšího českého brankáře může mít negativní dopad i na reprezentaci. Tým Pavla Vrby má na závěr března naplánované přípravné zápasy a letní mistrovství Evropy. Petr Čech tak může chybět i v domácím zápase se Skoty a ve Švédsku.

Pro fanoušky Arsenalu nebylo potvrzení Čechova zranění jedinou špatnou zprávou z předzápasové tiskové konference. Do vyhecovaného derby na White Hart Lane se nestihne vrátit ani klíčový stoper Laurent Koscielny.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme