'Mr. Hokej' a Jágr se před lety potkali na rybníce, dnes mají stejně bodů

Potřetí v sezoně NHL byl Jaromír Jágr oslavován jako hokejista, který překonal historický milník. Po dvou posunech ve střelecké tabulce na aktuální třetí místo se mu stejná pozice podařila vyrovat i v kanadském bodování. Jágr má 1850 bodů, stejně jako Gordie Howe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr pomohl Floridě k výhře nad Winnipegem dvěma asistencemi

Jaromír Jágr pomohl Floridě k výhře nad Winnipegem dvěma asistencemi | Zdroj: Reuters

Přezdívali mu Mistr Hokej, Gordie Howe hrál v NHL do dvaapadesáti. Tehdy byla jiná doba, ale dlouhá léta se držel na prvním místě v kanadském bodování, pak ho překonal Gretzky i Messier a v noci na dnešek ho vyrovnal Jágr.

Mohlo to být už dřív, kdyby kladenský rodák neodešel hrát do Ruska. „Nechci se moc dívat nazpátek na to, co se všechno stalo. Tehdy jsem myslel, že je to to nejlepší, co jsem mohl udělat. Nikdo neví, jestli bych ještě hrál hokej, když bych tehdy nešel do Ruska,“ říkal Jágr ještě v dresu New Jersey.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve srovnání hokejových ikon svých generací vyrovnal Jaromír Jágr Gordieho Howea

„Když hrajete v Evropě, máte několik reprezentačních přestávek. Mohl jsem se tak častěji podívat za rodiči," vysvětlila česká osmašedesátka, která se už před lety nevyhnula otázkám na stíhací cestu za legendárním Gordiem Howem.

„Naposledy jsem ho potkal, když jsem hrál za Philadelphii. A předtím jsme se potkali několikrát, třeba při točení reklam. V roce 2000 to bylo, on tam byl mezi námi jako nejstarší. Tehdy se točila u Toronta někde na rybníku," vzpomínal Jaromír Jágr.

V poutavé reklamě zastupují mladou generaci Jágr, Bure, Lindros a Karyia, naopak v civilu se přijdou podívat Lemieux, Howe a Gretzky. A právě poslední jmenovaný měl k Howeovi asi nejblíž. I proto byl Mistr Hokej rád, že ho překonal právě Gretzky.

Jágr v produktivitě dorovnal Howea, skórovali Hertl, Palát a Fleischmann

Číst článek

„Přiznám se, že jsem se na tenhle okamžik těšil. Strávil jsem s Waynem posledních deset dní a je to skvělý chlapík, který v hokeji umí všechno. Je pro mě velkou ctí, že s ním mohu sdílet tuto chvíli.“ Podobná slova by teď mohla zaznít od Howea na adresu Jaromíra Jágra, který jeho 1850 vyrovnal.

Howeovi je 87 let a kvůli chatrnému zdraví už nevystupuje na veřejnosti.

Společný teď mají s Jágrem na třetím místě počet bodů. A aby měli společný i konec kariéry, musel by Jágr hrát ještě 8 sezon. Howe totiž skončil v dvaapadesáti.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme