Prezidentské primárky budou v dalších amerických státech. Carson kampaň ukončil

Obyvatelé dalších pěti amerických států budou vybírat kandidáta na prezidenta. Volební shromáždění tentokrát proběhnou v Kansasu, Kentucky, Maine a Nebrasce. V primárkách budou voliči rozhodovat i ve státě Louisiana. Republikán Ben Carson kandidaturu ukončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velké podpoře se těší bývalý neurochirurg Ben Carson

Velké podpoře se těší bývalý neurochirurg Ben Carson | Zdroj: Reuters

„Hodně lidí mě má rádo, ale nebudou mě volit,“ prohlásil bývalý neurochirurg Ben Carson, když oznamoval konec kampaně. Mezi republikány se teď bez něj o Bílý dům utká čtveřice kandidátů.

Nejvíce delegátů zatím v nominačním souboji získal Donald Trump. Jeho chování ale zkritizovali bývalí republikánští prezidentští kandidáti. Miliardářova kandidatura tak nadále budí emoce.

Demokrati už vybírají pouze mezi dvěma kandidáty. Exministryně zahraničí Hillary Clintonová vyhrála ve většině států během volebního superúterý a část komentátorů ji proto považuje za jasnou favoritku.

Podle dalších ale ještě není rozhodnuto a šanci má i senátor Bernie Sanders, který se považuje za demokratického socialistu.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme