Faksa pomohl k výhře Dallasu. Asistoval u vítězné branky

Dvaadvacetiletý hokejový útočník Radek Faksa si připsal šestý bod v kariéře v NHL. Po buly v polovině zápasu proti New Jersey rozjel akci, díky níž Stars ukončili sérii čtyř prohraných zápasů. Washington nevyužil první šanci se jako první tým v sezoně dostat před stobodovou hranici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa (druhý zleva) se se spoluhráči raduje z vítězné branky

Radek Faksa (druhý zleva) se se spoluhráči raduje z vítězné branky | Zdroj: Reuters

Pošesté v sezoně se Radek Faksa zapsal do statistik ve 32. minutě zápasu proti New Jersey. Po buly v útočné třetině se vrhl do kruhu, vyšťoural puk a poslal ho na modrou čárku Golikoskému. Jeho střelu ještě před brankou tečoval Colton Sceviour a získal tak Stars vedení 3:1.

Branka, na které se podílel rodák z Opavy, byla nakonec uvedena jako vítězná, Ďáblové totiž dokázali pouze snížit na konečných 4:2 pro Dallas. Zelení tak ukončili sérii čtyř porážek a na čele Západní konference NHL se vyrovnali Chicagu.

Východní konferenci i celé NHL vládne Washington, který mohl jako první tým v sezoně pokořit stobodovou hranici. To by jim ale v cestě nesměli stát newyorští Rangers, kteří zvítězili díky přesné střele Dereka Stepana po 17 sekundách třetí třetiny 3:2.

Další příležitost zaokrouhlit počet bodů na 100 budou mít Capitals dnes v noci po přesunu do Bostonu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme