Tottenham - Arsenal. Severolondýnská bitva napoví o šancích na titul

Jedna z největších rivalit ve vrcholovém fotbale panuje už desítky let mezi dvěma kluby v severním Londýně - Arsenalem a Tottenhamem. Kanonýři a Kohouti změří dnes odpoledne síly ve svatostánku Spurs, kteří jsou v zápase mírnými favority. Utkání poutá mimořádnou pozornost i proto, že obě mužstva můžou reálně pomýšlet na vítězství v Premier League.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hugo Lloris by se svými spoluhráči rád slavil i po dnešním North London Derby

Hugo Lloris by se svými spoluhráči rád slavil i po dnešním North London Derby | Zdroj: Reuters

Sarkastické popěvky, velké přestupové zrady, pokuty pro fotbalisty za rozdmýchávání ještě větší animozity vůči krajně neoblíbenému rivalovi. Severolondýnské derby už zažilo v průběhu desetiletí na hrací ploše i mimo ní snad úplně všechno. Tentokrát jde do zápasu v o něco lepším rozpoložení domácí Tottenham.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru před severolondýnským derby přiblížil zpravodaj ČRo Jiří Hošek. Sám bude během zápasu přát domácím

„Všichni se maximálně soustředíme na každý zápas, ale tohle utkání vyžaduje ještě něco navíc. Bez ohledu na to, jak se pro vás sezóna vyvíjí, když neuhrajete dobrý výsledek v severolondýnském derby, strašně vám to uškodí,“ ví útočník Arsenalu Theo Walcott.

„Táhne se to s Vámi týdny, měsíce. Dokonce to může uškodit Vaší kariéře. Tak šíleně důležitý ten zápas je," vystihl podstatu North London Derby Walcott, kvůli nepřesvědčivým posledním výkonům jeden z hromosvodů špatné nálady fanoušků Gunners.

Před derby není třeba hráčům moc promlouvat do duše. „Dobře vědí, co ten zápas pro všechny znamená. Máme jasno v tom, co chceme na soupeře hrát. Spíš než motivovat se hráče snažíme inspirovat. Věříme v naše vlastní schopnosti. Z týmu sálá fantastická energie," tvrdí trenér domácího Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Dvanáctý stálý kouč, který se na lavičce Kohoutů objevil za éry Arséna Wengera, se zaklíná, že jeho tým nepociťuje psychickou tíhu historické šance bojovat o mistrovský titul. Středeční porážku na hřišti West Hamu přičetl argentinský kouč mizernému výkonu v prvním poločase.

I francouzský reprezentační gólman Hugo Lloris střežící branku Spurs si myslí, že tolikrát zpochybňovaná psychika Tottenhamu je teď úplně někde jinde.

Petr Čech nemůže hrát až 4 týdny, chybět může i reprezentaci

Číst článek

„Myslím, že náš způsob myšlení je skvělý. Tvrdě na sobě pracujeme, a jsme připravení na hřišti fyzicky trpět až do konce zápasu. Psychicky jsme dost silní na to, abychom v letošní sezoně bojovali až do konce,“ věří 29letý brankář.

„Teď překonáváme očekávání, která všichni měli před začátkem sezony. Musíme ale zůstat v klidu. Cílem je pořád skončit v první čtyřce. A jestli bude něco navíc?! Musíme jít krok za krokem. Ještě je před námi hodně zápasů,“ ví brankář druhého týmu Premier League.

Totttenham ztrácí na vedoucí Leicester tři body, stejný náskok má na třetí Arsenal. Fanoušci Spurs věří, že by se dnes mohl opakovat scénář z loňského února, kdy na White Hart Lane domácí dvěma brankami Harryho Kanea zdolali Gunners 2:1.

Jiří Hošek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme