Vrba s nováčky pro Euro nepočítá, pečlivě sleduje pokroky Rosického

V elitních fotbalových soutěžích na jaře hráči bojují nejen o tituly, poháry nebo záchranu, ale také o možnost nominace na mistrovství Evropy. A platí to i pro české fotbalisty. Vedení národního týmu, hlavně trenér Pavel Vrba, teď bedlivě sledují výkony adeptů na účast ve Francii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

„Od doby, co začala česká liga, jsem pravidelně na víkendových zápasech. Sleduji i Evropskou ligu, ať už je to Sparta nebo zahraniční kluby, kde hrají naši hráči. Myslím, že teď už trávím u fotbalu hodně času,“ říká trenér reprezentace Pavel Vrba je známý tím, že fotbalem žije prakticky neustále.

Teď si pomalu začíná skládat v hlavě kádr pro vyvrcholení současného cyklu - evropský šampionát, který se v létě uskuteční ve Francii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do úvodního zápasu české reprezentace na Euru zbývá 100 dní a Pavel Vrba už tráví většinu času sledováním fotbalu

„Tak za ty dva roky se vyjasnila spousta věcí. Máme zdvojené či ztrojené posty. Z toho vycházíme,“ prozkoušel už kouč národního týmu asi všechny hráče, kteří mu zapadají do koncepce, a které chtěl vidět na reprezentační úrovni.

V kvalifikaci dokázal využít aktuální formy některých fotbalistů, a v základní sestavě se tak objevili i úplní nováčci.

„Tentokrát si myslím, že hráčů, kteří během dvou let nebyli v kvalifikaci, bude minimum, možná nikdo. Uvidí se podle formy hráčů v lize a dalších soutěžích,“ nechce dělat Pavel Vrba žádná unáhlená prohlášení. Velká překvapení v nominaci a povolání úplných reprezentačních nováčků na Euro ale pravděpodobně nechystá.

Jeden velký otazník má ale v souvislosti s Tomášem Rosickým. Kapitán národního týmu a fotbalista Arsenalu se v lednu vrátil do plné zátěže, hned se ale znovu zranil a není jasné, jestli se stihne dát do pořádku.

 

Fotbalové EURO se blíží!Do začátku turnaje zbývá jen 100 dní! Kdo už se šampionátu nemůže dočkat?

Zveřejnil(a) Česká fotbalová reprezentace dne 2. březen 2016

„Byli jsme v kontaktu i v Praze, protože byl 14 dní u profesora Koláře, který se o něj staral. Teď už je v Anglii a začíná se zátěží. Zranění, které měl, mu už dnes určitou zátěž dovoluje. Postupnými kroky by se měl dostávat dál a dál,“ prozrazuje Pavel Vrba.

Teď ale musí čekat a sledovat, jestli se Rosického stav lepší. „Jsme domluvení na pravidlech a termínech, kdy se budeme kontaktovat. Bude hodně záležet, jak se Tomáš bude cítit v dubnu. To je rozhodující měsíc pro to, jestli je jeho nominace reálná,“ stanovil si termín rozhodnutí kouč týmu.

Ať už s Tomášem Rosickým, nebo bez něj, začne Euro pro české fotbalisty 13. června zápasem proti Španělsku, 17. pak nastoupí proti Chorvatsku a základní skupinu uzavřou 21. s Tureckem.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme