K výbornému času na trojce mě motivoval výkon Wüstové, říká po polovině MS Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková skvěle vstoupila do mistrovství světa ve víceboji. Berlínské zápolení česká reprezentantka zahájila svým vůbec nejrychlejším evropským časem na 500 metrů. Následně ovládla tříkilometrovou trať a probojovala se do čela průběžného pořadí před Nizozemku Ireen Wüstovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rychlobruslařka Martina Sáblíková

rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: ČTK

Máte za sebou fantastický vstup do soutěže. První otázka ale míří na Váš zdravotní stav – je vaše stehno v pořádku?

Cítila jsem to, ale není to nic extra. Bála jsem se, aby se to po té pětistovce nerozbolelo, ale bylo to úplně stejné jako po tréninku, takže se s tím dalo normálně jezdit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinou Sáblíkovou po polovině vícebojařského MS v Berlíně mluvil reportér ČRo Pavel Petr

Podle výkonu, který jste předvedla na pětistovce, se zdálo, že Vás to nelimituje. Člověk nad tím asi při závodě nepřemýšlí, že?

Když člověk slyší výstřel, tak je to o něčem jiném. Spíš jsem se bála, aby se mi nic nestalo vzhledem k tomu, co mě čeká v létě. Aby to třeba neodnesl sval. I s bolestí se dá ale jet a jsem ráda za to, jak se to dneska povedlo.

Při pětistovce jste předvedla Váš nejlepší evropský výkon. Byla jste překvapena?

Hodně, ale ne ani tak tím kolem, jako spíš tou první stovkou za 11,1. Dlouho jsem čekala, až se to pohne z 11,3, a teď najednou 11,1. Byl to výborný start.

Tento výkon Vás asi hodně namotivoval před následnou tříkilometrovou tratí, ne?

Motivovalo mě to, ale ještě více mě namotivoval ten čas, co zajela Ireen, protože pod čtyři minuty jsem v Evropě nikdy nejela. Když jsem viděla, kolik jela ona, tak jsem si říkala, že to snad není ani možné. Řekla jsem si ale, že když tady mám ty fanoušky, tak že to zkusím rozjet s tím, že uvidíme, jak to bude vypadat ke konci. Pak najednou Petr křičel, že jedu na první místo a já jsem to vůbec nechápala. Řekla jsem si tedy, že i kdybych se měla v poslední zatáčce pozvracet, tak to musím zkusit.

Přemýšlela jste také o tom, že Vám Wüstová vzala krátce před Vaší jízdou rekord dráhy?

O tom jsem vůbec nepřemýšlela. Pouze jsem viděla ten čas, který zajela, a říkala jsem si, že takový čas tady může zajet jenom ona.

Co by se ještě muselo stát, abyste se zítra nestala novou světovou šampionkou ve víceboji?

Stát se to pořád ještě může. Jsou to ještě dvě distance. Klíčová pro mě bude patnáctistovka, ale ani pětka nebude jednoduchá. Ať už to ale dopadne jakkoliv, tak budu spokojená. Nechci sice říct, že už mi to je jedno, ale myslím to tak, že bych byla spokojená, i kdybych skončila druhá.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme