Sáblíková bude obhajovat vícebojařský titul, před druhým dnem vždy špatně spí

Rychlobruslařka Martina Sáblíková bude v Berlíně usilovat o titul světové šampionky ve víceboji. Po prvním dnu česká reprezentantka vévodí průběžné klasifikaci před Nizozemkou Ireen Wüstovou. Slibným rozjezdem soutěže se ale v žádném případě nechce nechat ukolébat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sáblíková

Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST GROUP

„Druhý den je hodně náročný pro všechny. Když už to má člověk rozjeté, ví, že patnáctistovka se musí stoprocentně povést. Jak se nepovede, je všechno v háji,“ uvědomuje si moc dobře před druhým soutěžním dnem Martina Sáblíková.

„S tímhle pocitem hrozně blbě usínám. Nebo ještě přemítám, co jsem na trojce mohla udělat jinak. Člověku vrtá hlavou den, co byl, i ten, co bude,“ přiznává rychlobruslařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cestu Martiny Sáblíkové za vícebojařskými titulem sleduje v Berlíně reportér ČRo Pavel Petr

Ve druhém dni mistrovství světa ve víceboji ji čekají dvě tratě. Na patnáctistovce se postaví své největší konkurentce v cestě za obhajobou titulu Ireen Wüstové.

Předpokladem dobrého výsledku je kvalitní odpočinek. Jenže recept na rychlé usnutí trojnásobná olympijská vítězka nemá. „Jestli ho najdete, tak bych byla ráda, kdybyste mi ho předali,“ směje se Sáblíková.

Po velké zátěži a před dalším náročným dnem se skutečně těžko zabírá. Není zvláštností, když česká reprezentantka usne až po třech, nebo dokonce čtyřech hodinách. „Nebo se mi stane, že usnu na 20 minut, to mi dodá hrozně energie a pak zase nemůžu usnout,“ stěžuje si.

Nedávno v Kolomně dokonce osmadvacetiletá závodnice sáhla po prášku na spaní. „Nedělám to ráda, ale zase jsem usnula prakticky hned a ráno jsem byla v pohodě,“ přemýšlí Martina Sáblíková o nestandardním řešení.

Kromě spánku je ovšem důležitá také odpovídající masáž. K vyjetí poslouží kolo a své sehrává také strava. Dnešní program pro ni začne ve 3 hodiny odpoledne, kdy jede patnáctistovku, o hodinu později se rozhodne v její parádní pětikilometrové disciplíně.

 

Rychlobruslařka Martina Sáblíková má nakročeno k titulu na mistrovství světa ve víceboji. V Berlíně po prvním soutěžním dnu vede před Ireen Wüstovou.

Zveřejnil(a) S mikrofonem za sportem dne 5. březen 2016

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme