Hokejisté Ústí trápí Kladno a sahají po senzačním postupu

6. březen 2016

Hokejisté Ústí nad Labem nečekaně komplikují favorizovanému Kladnu jeho postupové plány. Slovan vyhrál včerejší čtvrtý zápas čtvrtfinále play-off první ligy vysoko 6:2, v sérii se ujal překvapivého vedení 3:1 na zápasy a jen jedna výhra ho dělí od postupu do dalšího kola.

Ústí Rytíře odzbrojilo už v první třetině. Už tak nahlodané kladenské sebevědomí ještě víc snížil útočník Slovanu Petr Tenkrát, který otevřel skóre. "Zase se nám povedlo dát první dva góly a to nám dodalo sebevědomí. Poznali jsme, že s nimi hrát můžeme. Sebevědomí roste a dneska jsme to potvrdili," pochvaloval si Tenkrát.

Ústí využilo dvě přesilovky a v průběhu třetí třetiny vedlo už 6:0. "Udrželi jsme nervy na uzdě a díky tomu se dostali do takového vedení," řekl ústecký útočník Jaroslav Roubík, který vstřelil jednu z branek vítězů.

Jeho tým je v sérii jasným outsiderem a evidentně mu to svědčí. "Nemáme co ztratit, hrajeme uvolněně. Na ně je tlak a vkrádá se jim to na hokejky. Pro nás je to pak na ledě snažší," tvrdí Roubík. Ústí vyhrálo tři zápasy za sebou, dva doma a v sérii vede 3:1. "Nikdo to nečekal. My chtěli uhrát jeden dobrý výsledek doma pro diváky. Je to dobrý," je nadšený Roubík.

Ústí dělí jen jedna výhra od nečekaného postupu do semifinále. Petr Tenkrát je ale opatrný. "Další bod na naší straně, ale boj nekončí. Díváme se jen na pondělní zápas a uvidíme," uvedl Tenkrát.

Pátý zápas se hraje v Kladně v pondělí, případný šestý duel by byl na programu ve středu v Ústí nad Labem.

autor: dak
Spustit audio