Biatlonisté si v Norsku stěžují na bezohlednost soupeřů

Každý sport má spoustu svých oficiálních, psaných pravidel. A potom ještě hromadu těch nepsaných, zvykových, ale o to více dodržovaných. Většinou. Při stíhacích závodech na mistrovství světa biatlonistů v Oslu se ale ukázalo, že některá základní se ve vypjatých momentech ztrácejí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová během smíšené štafety v Canmore

Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová během smíšené štafety v Canmore | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Michal Šlesingr v cíli naštvaně prásknul hůlkou, rychle se přioblékl a spěchal pryč. Snad aby zase zblízka nepotkal Ukrajince Sergeje Semjonova.

„To bych mu tady v televizi akorát rozbil dr*ku, nebo já nevím,“ nadával český biatlonista. Pomalejší soupeř mu totiž v posledním okruhu, kdy už se Šlesingr chystal ve skupince biatlonistů bojovat o páté místo, neuvolnil při sjezdu dráhu. Skončilo to pádem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zatímco Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová si stěžovali, kouč žen Zdeněk Vítek hledal možné příčiny chování biatlonistů na mistrovství světa

„Neudělal mi vůbec žádný prostor, spíš mi přišlo, že to tam utáhl skoro ještě naschvál. Já jsem neměl v tu chvíli vůbec žádný prostor na to, abych nějak překládal nebo něco, a vyneslo mě to. Nepochytal jsem to,“ vysvětlil Šlesingr.

Nedá se ani říci, že by byl vytočený, když situaci popisoval. Sám použil nepublikovatelně ostrý výraz. Potíže ale měla i Gabriela Soukalová. A teď není řeč o pěti chybách na střelnici, za které si mohla sama. Také se podivovala, jak bezohledně se na trati chovaly některé soupeřky.

„Takhle by to moc nešlo. My se jim snažíme vycházet vstříc a uhýbáme na každý jejich povel, ale když to neplatí z druhé strany, je to špatný,“ říkala Soukalová a mířila za Francouzkou Anais Bescondovou. Podobně se ale prý chovají i domácí Norky.

A zatímco šéftrenér Ondřej Rybář jako člen jury mužů podával podnět, aby se tím zabývali, kouč žen Zdeněk Vítek možná našel příčinu obhroublého chování sportovců.

„Každý chce vyhrát. Možná je to vystupňované tím, že je tady tolik diváků, což se přenese i na závodníky. Ale neřekl bych, že to je jenom na mistrovství světa o level výš,“ dodal Vítek, sám majitel bronzu z mistrovství světa.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme