Sáblíková si do Heerenvenu poveze i kolo. Začíná s přípravou na olympiádu

Po triumfu na světovém šampionátu ve víceboji čeká rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou ještě finále Světového poháru v nizozemském Heerenvenu. Pokud tedy její kouč Petr Novák nerozhodne jinak. Víc jak na brusle už ale bude osmadvacetiletá česká reprezentantka myslet na kolo. Olympiáda v Riu se totiž blíží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Do Heerenvenu odjíždím se silničkou, na které už budu trénovat na časovku. Doufám, že každé odpoledne budu trávit tak dvě, dvě a půl až tři hodiny na kole,“ říká Martina Sáblíková s vědomím, že v rychlobruslařské sezoně vyhrála prakticky vše, co se dalo.

Stala se světovou i evropskou šampionkou ve víceboji, dvě zlaté medaile vybojovala z mistrovství světa na jednotlivých tratích a s předstihem mohla slavit i jubilejní desátý triumf v seriálu Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková se začne na olympijské hry v Riu připravovat ještě před koncem rychlobruslařské sezony. Žádnou velkou pauzu si dávat nechce

Před jeho závěrem bude trénink na ledě jen symbolický. „Závody pojedu už jenom pro diváky a samozřejmě i proto, abych si pak vyzvedla pohár,“ pokračuje česká rychlobruslařka.

Pohár už trojnásobné olympijské vítězce skutečně nikdo nevezme. Proto může naplno vkročit do přípravy na Rio. „Začínám s přípravou a myslím si, že doma vyloženě pauzu mít nebudu. Třeba budu volně jezdit na kole, ale určitě musím začít jezdit,“ ví Sáblíková.

To si uvědomuje také trenér Petr Novák, jenž zatím dává dohromady finální podobu tréninku. „Určitě bylo dobře, že jsme trénovali v Livignu, které je 1600 až 1800 metrů nad mořem, a jezdíme přes 2000,“ říká Novák.

Pro svou svěřenkyni počítá také s dráhou: „Kdyby to šlo, chtěl bych do Vídně, aby Martina najezdila pár kilometrů v tempu. Chystám se k sobě vzít někoho, kdo dráhu dělal.“

Tím odborníkem bude legendární trenér Pavel Vršecký. Muž, který je podepsán pod největšími úspěchy tehdejších československých dráhařů ať už na olympijských hrách nebo na mistrovství světa.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme