Británie se zapojí do námořní mise NATO proti pašování migrantů v Egejském moři

Do námořní mise Severoatlantické aliance v Egejském moři se zapojí také Spojené království. V první fázi pošle Británie do operace proti pašování migrantů výsadkovou loď. Podle premiéra Davida Camerona je klíčové narušit obchodní model pašeráckých skupin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loď, kterou migranti použili k cestě přes Egejské moře

Loď, kterou migranti použili k cestě přes Egejské moře | Zdroj: Reuters

Cameron označil migrační krizi za největší výzvu současné Evropy.

Námořní misi NATO pod německým velením považuje britský premiér za příležitost, jak zastavit pašeráky a současně vyslat jasný signál běžencům, že budou vráceni nazpátek.

Do operace se zapojí britská obojživelná výsadková loď Mounts Bay, která má na palubě helikoptéru Wildcat. Doprovázet ji budou dvě menší šalupy a taky jedna civilní loď.

Nemusí jít přitom o poslední britský příspěvek misi Severoatlantické aliance. Válečné lodě královského námořnictva se už v minulosti zapojily do zachraňování běženců u libyjských břehů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme