Ze snowboardu na lyže. Ledecká se na prodloužení sezony těší

Ester Ledecká prožívá výjimečnou sezonu. Ve Světovém poháru je jedinou závodnicí, která dokáže kombinovat snowboard a lyže – obojí navíc s výbornými výsledky. Ani po zisku velkého křišťálového glóbu z paralelních disciplín na snowboardu se tak na rozdíl od svých soupeřek nechystá ukončit sezonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během sjezdu v Ga-Pa

Ester Ledecká během sjezdu v Ga-Pa | Zdroj: Reuters

V německém Winterbergu po finále snowboardového Světového poháru aplaudovali fanoušci Ester Ledecké, která pózovala s tradiční trofejí za celkové vítězství v dlouhodobém seriálu.

Zhruba s dvoutýdenním předstihem si tak dala dárek k 21. narozeninám, ale na velké oslavy momentálně nemá pomyšlení. V týdnu totiž vyrazí na první tréninky před víkendovým lyžařským Světovým pohárem ve švýcarském Lenzerheide.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ester Ledecká se hodlá soustředit na lyže a odloží snowboard na delší dobu, čas si na něj ale prý vždy udělá

A věří, že by mohla navázat na únorový vstup mezi elitu, kdy bodovala ve čtyřech z pěti závodů. „Vůbec jsem nečekala, že nastoupím do Světového poháru a hned budu bodovat. Těším se na lyže, protože jsem na nich dlouho nestála a těším se, až si sjedu nový kopec Lenzerheide. Nikdy jsem tam nebyla,“ říká Ledecká.

A ani sobotním superobřím slalomem a nedělní superkombinací pro ni sezona mezi nejlepšími lyžaři nejspíš neskončí. Možná se totiž podívá i do Svatého Mořice, kde v dalším týdnu Světový pohár vyvrcholí.

V individuálních disciplínách sice nemá dostatek bodů, aby byla mezi vybranými, ale český tým už ji oslovil s nabídkou na soutěž družstev.

„Zatím se mi ten nápad líbí. Byla by to čest, kdybych se mohla s holkama utkat. A hlavně za český tým. Zatím je to otevřené, ale spíš bych řekla, že pojedeme,“ přibližuje Ledecká možnou změnu plánu, protože se původně měla představit ve výkonnostně slabším seriálu.

Jsem na sebe pyšná, září vítězka SP Ester Ledecká

Číst článek

Každopádně pro ni ale sezona nekončí. Ledecká dokonce mluví o tom, že bude kvůli zisku bodů na příští sezonu objíždět různé závody až do konce dubna, a tak bude muset snowboard na delší dobu odložit.

„Určitě se mi bude stýskat po snowboardu, to je jednoznačné. Na konci sezony ale určitě budeme mít nějaké testování. Já si tak nějak vždycky najdu čas, abych se na snowboardu projela. Uvidíme, jestli to bude až na konci sezony, nebo jestli teď budu lyžovat, podle toho, jaký budu mít plán. Zatím je to otevřené,“ nevzdává se Ledecká ani jednoho z pohybově dost rozdílných sportů.

Jakub Marek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme