Martina Sáblíková ukončila kvůli zranění rychlobruslařskou sezonu

Rychlobruslařka Martina Sáblíková před Světovým pohárem v Heerenvenu ukončila sezónu. Na vině je poraněné stehno, jež ji limitovalo už na víkendovém mistrovství světa ve víceboji, které navzdory tomu s přehledem ovládla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rychlobruslařka Martina Sáblíková

rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: ČTK

Martina Sáblíková dokonce zvažovala svou neúčast na mistrovství světa. Nakonec ale startovala a vybojovala zlato. Z Berlína se tak měla přesunovat na závěr Světového poháru do Nizozemska.

„Teď si musí odpočinout, protože ta noha dostala záhul, takže bych nechtěl, aby něco dělala,“ uvedl trenér Petr Novák.

I přes neúčast na závěrečném podniku Světového poháru Sáblíkové nehrozí, že přijde o celkové vítězství v hodnocení dlouhých tratích. To si totiž zajistila už s předstihem.

Přetrvávající zdravotní problémy tak nedovolí české reprezentantce ukončit nadmíru úspěšnou sezónu přímo na oválu. Přednost dostane relaxace a teprve po ní původně plánovaný začátek cyklistické přípravy na olympijské hry v Riu.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme