Husté sněžení komplikuje dopravu. Místy napadlo až 15 centimetrů

Sníh na řadě míst České republiky komplikuje dopravu. Problémy hlásí zejména Vysočina, Královéhradecký a Pardubický kraj, ale třeba také Brno. Místy napadlo až 15 centimetrů sněhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh zakryl dopravní ukazatele

Sníh zakryl dopravní ukazatele | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

Řidiči jízdu na sněhu zvládají jen s obtížemi, třeba na Vysočině došlo jen za dopoledne k desítkám nehod.

V Pardubickém kraji silničáři uzavřeli kvůli hustému sněžení hlavní tah z Nasavrk do Trhové Kamenice. Provoz tam zablokovaly uvízlé kamiony.

A problémy hlásí i Královéhradecký kraj. „V těch kopcích nákladní doprava stojí, ale to jenom díky tomu, že čekají, až ta silnice bude úplně sjízdná. Je to s opatrností sjízdné, ale je to ten sníh, který se ujíždí, takový mokrý,“ popsal dopoledne Milan Baxa z trutnovské správy a údržby silnic.

Sníh zkomplikoval také městskou hromadnou dopravu v Brně, kde se autobusy nemohly dostat do Útěchova. Linka číslo 57 jezdila jen v úseku Tomkovo náměstí – Soběšice.

Meteorologové před novým sněhem varovali a varují i nadále. Výstraha ČHMÚ upozorňující na novou sněhovou pokrývku platí až do devíti hodin večer.

Po sněhu by mohlo podle meteorologů dělat řidičům problémy náledí. Tato výstraha platí pro Plzeňský kraj, Jihočeský kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina a také pro části Středočeského a Jihomoravského kraje.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme