Z Bangkoku domů dojedeme za každou cenu, říká Dan Přibáň

9. březen 2016

Trabantem do posledního dechu, protože dorazit do Bangkoku je prý stálo skoro všechny síly.

Řeč je o nejnovějším filmu Dana Přibáně a jeho party cestovatelů ve žlutých trabantech a dalších ne úplně terénních vozidlech. Snímek, který mapuje jízdu devíti dobrodruhů z australského Perthu přes Indonésii a Malajsii až do Thajska má dnes novinářskou premiéru.

Název filmu podle Dana Přibáně, který byl hostem Českého rozhlasu Plus, odkazuje na realitu. „Tam bylo takových možností to vzdát, a my jsme si vždycky řekli, že to ještě zkusíme, takže ten název je úplně upřímný,“ komentuje Přibáň.

Čtěte také

Na konec série ale název neodkazuje, i když Přibáň přiznává, že se jednalo o nejnáročnější z dosavadních cest. Všechny problémy, ať už technické, zdravotní nebo byrokratické, se násobily.

Cesta se také oproti původním plánům protáhla. „Chtěli jsme jet 4 měsíce a mělo to mít 20 tisíc kilometrů. Jeli jsme půl roku a ujeli jsme z těch 20 tisíc kilometrů 15 tisíc, úplně do posledního dechu.“

Nový film reflektuje nejen problémy, které dobrodruhy cestou potkaly, ale podle Přibáně je více o lidech, což ho těší. A jaké jsou další plány? Navázat na tuto cestu a dojet z Bangkoku domů, kam, jak říká, dojedou za každou cenu.

Do volné distribuce jde film Trabantem do posledního dechu příští týden, dne 17. března.

autoři: bum , jpr
Spustit audio