Spartě proti Laziu věřím, říká Marek Kincl, kat římského klubu z roku 2003

Vzpomínky sparťanských fanoušků ožívají. Fotbalisté z Letné přivítají v osmifinále Evropské ligy Lazio, které už jednou, konkrétně v roce 2003, Pražané slavně vyřadili. Tehdy šlo o úplně poslední utkání základní skupiny Ligy mistrů a také samotný závěr nastaveného času. Postup 'LAST MINUTE' tehdy svou hlavičkou zařídil střídající útočník Marek Kincl po centru Karla Poborského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Marek Kincl v dresu pražské Sparty

Fotbalista Marek Kincl v dresu pražské Sparty | Foto: Bohemians 1905

„Do toho zápasu jsem nenastupoval hned od začátku, ale přišel jsem na hřiště jako náhradník. Věděl jsem, že odcházím a že je to můj poslední zápas ve Spartě, takže se ty momenty nahromadily. Kdyby chtěl někdo napsat takový scénář, tak by se to snad ani nedalo napsat, protože to bylo jako z říše snů. Byl to konec jako z pohádky,“ vzpomíná po letech Marek Kincl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bylo to jako z říše snů, říká bývalý útočník Sparty Marek Kincl o svém gólu, kterým v roce 2003 posunul pražský klub do jarní fáze Ligy mistrů

Však také oslava stála za to. Vytáhlý útočník okamžitě stáhnul dres, několikrát ho políbil a pak běžel kolem hlavní tribuny tak rychle, že ho spoluhráči dlouho nemohli chytit.

„Když se teďka vidím v televizi, tak člověk kroutí hlavou z toho, co tam všechno na tom hřišti dělal. Byla tam euforie a myslím, že to tak měli podobně všichni, co fandili Spartě,“ myslí si bývalý útočník Sparty.

Láska ke Spartě i dlouhé vlasy Marku Kinclovi zůstaly, góly ale už střílí jen za Zbuzany v I. A třídě a ve vrcholovém fotbale nepůsobí ani jako trenér nebo funkcionář.

„Od ledna pracuji na Rakouském gymnáziu u nás v Modřanech, které nově otevřeli. Jako učitel ale ne, protože nemám vysokou školu. Nastoupil jsem tam jako vrátný, pomáhám tam správci a docela mě to baví. A když je nemocný tělocvikář, nebo když je pryč, tak supluji tělocvik,“ vysvětluje Kincl.

A co kdyby se ho někdo ze studentů zeptal, jak dopadne letošní souboj Sparty s Laziem?

„Já Spartě docela věřím, jestli zahraje tak, jak zahrála s Krasnodarem. Pokud bude mít štěstí a bude hrát dobře, tak má určitě šanci postoupit,“ dodává střelec slavného gólu z roku 2003.

A to asi i proto, že už za římský klub nehrají Peruzzi, Stam, Simone Inzaghi nebo dokonce Nedvěd, Verón a Nesta, které zažil Marek Kincl ještě v dřívějších - neúspěšných - utkáních Sparty s Laziem.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme