Útočník Dávid Buc doufá, že Mora půjde v play-off dál

Stal se nejproduktivnějším hráčem HC Olomouc základní části extraligy, když za 10 vstřelených branek a 21 přihrávek nasbíral celkem 31 bodů. Slovenský útočník Dávid Buc, který spolu s týmem vyhlíží play-off s Plzní, byl naším hostem.

Vzhledem k nebývale dlouhé pauze (hráči měli volno celé tři dny!) jsme tradičně pondělní představení hráče HC Olomouc tentokrát předtočili ještě před posledním zápasem základní části s Třincem, kdy nebylo jasné, na koho Mora v play-off narazí.

Dávid se k případným soupeřům moc vyjadřovat nechtěl. „Hráči na tuhle otázku neradi odpovídají, když to nedopadne, jste za blázna. Ale z trojlístku Boleslav, Hradec a Plzeň jsme měli nejlepší výsledky právě s Plzní,“ řekl nakonec a právě tento tým bude soupeřem Mory.

S hokejem Dávid Buc začínal v Popradu, jako mladý si na dva roky odskočil do kanadské juniorské soutěže, se Slovanem Bratislava získal mistrovský titul. „Tehdy tam chytal Braňo Konrád a hodně nás podržel, tak uvidíme, jak letos,“ zmínil svého staronového spoluhráče.

Jak se týmu z Hané bude po desítkách let dařit v extraligovém play-off teprve uvidíme, rozhovor s jedním z nejlepších útočníků Mory si ale můžete poslechnout už teď.

Spustit audio