Řidič autobusu před nehodou na Lounsku nepil, vyšetřování příčin potrvá týdny

Řidič školního autobusu, který včera havaroval na Lounsku, před nehodu nepil alkohol. Potvrdila to policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Jednou z možných příčin nehody u Panenského Týnce je podle ní nepřizpůsobení rychlosti kluzké vozovce. Vyšetřování ale potrvá ještě dlouhou dobu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda autobusu u Panenského Týnce

Nehoda autobusu u Panenského Týnce | Foto: Jan Beneš | Zdroj: Český rozhlas

Podle Střelcové policie přesné příčiny a okolnosti nehody dál zjišťuje, vyslechnut ještě nebyl ani řidič autobusu.

„Řidič utrpěl vážnější zranění, než se zprvu předpokládalo, takže výpověď bude probíhat podle jeho zdravotního stavu,“ uvedla mluvčí.

Čekat se bude také na lékařské zprávy všech zraněných. „Vyšetřování se odhaduje v řádu týdnů, ne-li měsíců,“ upozornila Střelcová.

Nehoda se stala ve středu ráno na silnici I/7 u Panenského Týnce. Autobus plný školních dětí zřejmě dostal smyk, vyjel mimo vozovku a převrátil se na bok. Silnice byla podle policie v místech havárie namrzlá.

Těžce zraněné dítě lékaři v noci operovali

Záchranáři odvezli do nemocnic celkem 47 lidí, část z nich zůstává v lékařské péči. Těžké zranění utrpěli kromě řidiče také učitelka a jedno dítě, které je v péči lékařů nemocnice v Motole. Podle tamní mluvčí Pavlíny Dankové je ve stabilizovaném stavu.

„Stav už není kritický, ale je nadále velmi vážný a v noci proběhla operace. Tři děti ještě zůstávají na pozorování, a pokud se tam nic neobjeví, tak by mohly odejít domů zítra,“ řekla Danková Českému rozhlasu.

V Motole byli také čtyři zranění dospělí, kteří odešli domů už večer. Další děti s převážně lehčími zraněními přijalo po nehodě šest nemocnic v Ústeckém a Středočeském kraji.

Škodu na havarovaném autobuse policie odhaduje na tři miliony korun. Na stejné silnici se podle Střelcové stalo ve středu dalších 15 nehod, při kterých se lehce zranilo šest lidí.

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme