Byla to euforie, vzpomíná fotbalista Karel Poborský na legendární postup přes římské Lazio

Pavel Nedvěd a Karel Poborský. Jména těchto dvou výborných fotbalistů nedávné doby spojují dnešní soupeře v osmifinále Evropské ligy, Spartu a Lazio Řím. Z Nedvěda se stal viceprezident Juventusu Turín, Poborský se stará o podnikání a také o svou dvouletou dceru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta bude na stadionu Krasnodaru držet jednobrankový náskok z prvního zápasu

Sparta bude na stadionu Krasnodaru držet jednobrankový náskok z prvního zápasu | Zdroj: Reuters

„Partnerka odjela běhat, takže je to na mně. Samozřejmě je to pro mě něco nového a určitě mě to baví. Je to paráda,“ usmívá se Karel Poborský.

Nadšená slova můžou volit také fanoušci Sparty i Lazia, pokud zavzpomínají na oba české vicemistry Evropy. Na Letné získali tituly a zahráli si evropské poháry. V Římě byl úspěšnější Grande Paolo, který vyhrál titul, Pohár vítězů pohárů, domácí pohár a italský i evropský superpohár. Poborský sice odešel z Itálie bez trofeje, ale také s vizitkou ceněného záložníka, který připravoval góly a také jich sám pár dal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Legendární český fotbalista Karel Poborský vzpomíná na své chvilky v Laziu Řím i na to, jak italský klub poté se Spartou vyřadil

„Nejdůležitější byl poslední zápas s Interem, který jsme vyhráli 4:2. Já jsem dal dva góly a i díky tomu nezískal Inter titul. Místo něj ho získal Juventus s mým kamarádem Pavlem Nedvědem. To byla taková pikantní tečka,“ vzpomínal legendární český záložník.

Po ní Karel Poborský začal novou větu své kariéry právě ve Spartě, se kterou rok a půl po odchodu z Říma pomohl Lazio vyřadit z Ligy mistrů. Byl to on, kdo našel hlavičkujícího Marka Kincla při památné postupové brance v poslední nastavené minutě.

„Znal jsem v týmu vesměs všechny, i zázemí a realizační tým. Tím to pro mě bylo zajímavější a měl jsem o to větší radost. Byli jsme outsideři, jako české týmy bývají, takže každý zápas navíc byl obrovský úspěch a euforie,“ přidal další vzpomínky Poborský.

A podobně to s rolemi obou klubů vidí i dnes, byť Lazio stejně jako Sparta v posledních letech vyklidilo nasvícenou scénu Ligy mistrů.

„Je to pořád stejné. I když Lazio teď v italské lize nehraje dobře, domácí zápasy nejsou vyprodané a zaregistroval jsem, že se na tým i pískalo. Pořád je to italská liga, která je úplně jinde než česká. Je to sice tým, v uvozovkách, bez hvězd, ale pořád jsou velkým favoritem,“ doplnil na závěr Poborský.

Jestli se slova bývalého záložníka Sparty i Lazia vyplní, si poslechněte od 21 hodin a pěti minut.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme