Albert musí stáhnout z prodeje uzeného lososa, obsahuje listerii

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Ahold, která provozuje supermarkety a hypermarkety Albert, stáhnout z prodeje plátky norského uzeného lososa. Ve výrobku se našla bakterie Listeria monocytogenes, způsobující infekční onemocnění listeriózu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Balení norského uzeného lososa, které obsahovalo bakterii bakterie Listeria monocytogenes

Balení norského uzeného lososa, které obsahovalo bakterii bakterie Listeria monocytogenes | Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Jak Českému rozhlasu řekl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva, výrobcem závadného lososa je polská společnost Almar a dovozcem firma Procházka z Roudnice nad Labem.

„Jedná se o potravinu Losos norský uzený plátky, balení 100 gramů, číslo šarže 08021 s označením doby použitelnosti do 11. 3. 2016,“ upřesnil Kopřiva.

Inspekce podle něj s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty a informaci vyslala i do evropského systému rychlého varování RASFF. „Doporučujeme všem spotřebitelům, aby potravinu v žádném případě nekonzumovali,“ zdůraznil mluvčí.

Listerióza je infekční onemocnění a příznakové jevy se podobají chřipce. Problémy může způsobit hlavně lidem se sníženou imunitou.

Balení norského uzeného lososa, které obsahovalo bakterii bakterie Listeria monocytogenes | Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

ČRo, David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme