Červená karta Peltovi, Berbrovi a Damkové. Fotbalový Zličín na protest neodehraje zápas

Fotbalový Zličín pokračuje ve své akci proti některým lidem z vedení Fotbalové asociace České republiky – Miroslavu Peltovi, Romanu Berbrovi a Dagmar Damkové. O víkendu tak neodehraje první kolo jarní části pražského přeboru, jak avizoval ve výzvě z konce minulého roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

„My chceme hrát fotbal. Ale jelikož už nevíme kudy kam, tak jsme se uchýlili k asi poslední možnosti, která teď je,“ myslí si manažer zličínského A týmu Josef Jarolímek.

Hráči s rozhodnutím klubu souhlasili. Fotbalisté tak nastoupí v černých dresech, na kterých bude ruka s červenou kartou a jména Berbr, Pelta a Damková. S Královicemi si pak hráči podají ruce a Zličín oznámí, že ze známých důvodů hrát nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme hrát fotbal, říká manažer zličínského týmu Josef Jarolímek. Ne však pod vedením Miroslava Pelty, Romana Berbra a Dagmar Damkové

„Určitě jsme si nemysleli, že po výzvě tito tři odstoupí. Oni jsou splachovací, neudělají to. Ale každá věc, každý člověk, instituce, oddíl, který bude mít jednu setinu promile procenta šanci na to, aby to udělali, je dobrá,“ vyzývá Jarolímek.

Zástupci Zličína byli i na schůzce s lidmi, proti kterým bojují. Pozval si je předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta a na setkání byl i místopředseda Roman Berbr.

Asociace teď akci Zličína odmítla znovu komentovat. V lednovém prohlášení po zmiňované schůzce Pelta napsal, že se s postojem pražského klubu neztotožňuje, že Zličín nenabídl žádné důkazy nebo informace, kvůli kterým by měl někdo odejít z vedení asociace.

A to ani Berbr, který má mít údajně obrovskou moc a za komunismu spolupracoval se Státní bezpečností.

„Jak může být druhý člověk fotbalu, takového obrovského spolku, bývalý ‚estébák‘? To je prostě něco nepochopitelného. A když my to vyčteme klubům, které ho volí, oni nám řeknou ‚Ale počkejte pánové, to jste vůči nám nespravedliví. My jsme tuhle informaci neměli‘,“

„My jsme byli u pana Pelty a vyloženě jsme se na to před panem Berbrem zeptali: ‚Pane Pelta, vám nevadí, že druhý člověk je bývalý ‚estébák‘?‘ A pan Pelta řekl, že ne, že mu to nevadí, že se k tomu přiznal,“ říká Jarolímek.

Dvě strany, dva pohledy. Konečný názor si musí každý udělat sám.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme