Lékaři chválí zdraví Baracka Obamy, zhubl a dokonce povyrostl

Americký prezident Barack Obama je na tom po zdravotní stránce dobře. Od posledních testů před dvěma lety podle lékařů zhubl a dokonce i o něco povyrostl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lékaři jsou spokojení se zdravotním stavem Baracka Obamy (ilustrační foto)

Lékaři jsou spokojení se zdravotním stavem Baracka Obamy (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Při minulých zveřejněných měřeních v roce 2014 měl Obama necelých 82 kilogramů. Od té doby se mu ale podařilo shodit tři kilogramy. Už od pohledu je přitom jasné, že Obama není žádný cvalík.

Navíc je dost vysoký - přes 185 centimetrů. Od posledního měření ještě vyrostl o více než centimetr.

Podle lékařů se Obama snaží dodržovat zdravý životní styl. Začal pravidelně cvičit a jíst zdravé jídlo. Díky tomu se mu od posledních testů podařilo ztrácet tuk a také snížit hladinu cholesterolu v krvi.

Zajímavostí je, že Obama žvýká nikotinové žvýkačky. V minulosti byl totiž aktivní kuřák. Své závislosti se ale postupně zbavil. O kouření se rozpovídal už před několika lety a přiznal, že přestat není vůbec jednoduché.

„Řekl bych, že jsem asi tak na 95 procent vyléčený. Jsou ale chvíle, kdy to prostě nevydržím. Je to tak, že jakmile jednou kouřit začnete, bojujete s tím pořád," řekl tehdy americký prezident.

Co ale nejde zakrýt je negativní vliv stresu. Po internetu kolují fotografie, které porovnávají amerického prezidenta při nástupu do funkce v roce 2009 a později. Je na nich vidět, že za pouhé tři roky Obamovy černé vlasy pořádně prorostly šedí.

Podle lékařů Barack Obama od posledních zhubl a dokonce i o něco povyrostl (ilustrační foto) | Foto: Reuters

mkp, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme