Berdych rychle překonal zranění z Davis Cupu, kvůli Riu ale pečlivěji plánuje sezonu

Z daviscupového utkání v Německu pospíchal kvůli zranění rovnou do nemocnice na vyšetření, ale teď už ho opět čeká velký turnaj. Třicetiletý český tenista Tomáš Berdych je 6. nasazeným hráčem v americkém Indian Wells, kde po několikadenním klidu nedávno natažený stehenní sval otestuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále

Tomáš Berdych postoupil v Dubaji do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Los nebyl pro Tomáše Berdycha zrovna nejpřívětivější, Juan Martín Del Potro má za sebou sezony hrůzy s několika operacemi zápěstí, ale teď už se zase dostává nahoru. Argentinec býval stabilním členem Top 10, je grandslamovým šampionem a s českým tenistou má lepší vzájemnou bilanci.

Přesto bude pro Tomáše Berdycha zřejmě mnohem důležitější než výsledek, zůstat i po zápase mezi stoprocentně zdravými sportovci. Vždyť tato sezona je jednou z nejnabitějších vůbec i s olympijskými hrami v Riu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Při objíždění turnajů musí Tomáš Berdych přemýšlet, aby byl dostatečně připraven na pátý vrchol sezony - Rio

„Už to bude čtvrtá olympiáda, bude to zase něco jiného. Těším se a věřím, že to pro mě nebude tak pozdě. Mohla by to být ta nejúspěšnější, budu se snažit, aby nějaká placka byla. Bylo by to krásný,“ sní Tomáš Berdych.

Bojovat o medaili bude v singlu, v deblu s Radkem Štěpánkem a možná i v mixu, kde by mohl nastoupit s Karolínou Plíškovou, jak nedávno prozradil. Na zatím posledních olympijských hrách v Londýně startoval jen ve dvou soutěžích, ale nejen proto to letos může mít složitější.

Už v roce 2012 se Tomáši Berdychovi dařilo výtečně spojovat týmové a individuální akce. Vždyť získal titul z Hopmanova poháru, Davis Cupu a nebýt velkého až neregulérního větru, mohl být na US Open v New Yorku ve finále.

Kvitová a Strýcová vydřely v Indian Wells postup, Šafářová vypadla

Číst článek

Letos už nevidí boj na více frontách zároveň tak jednoduše. „Člověk toho za 4 roky spoustu odehrál a je i opotřebovanější. Bude opravdu hrozně důležité plánování. Říct, že něco bude v létě po dalších dvou grandslamech je hrozně těžké,“ varuje Tomáš Berdych.

„Budu se snažit rozhodovat se v danou chvíli podle toho, jak se cítím. Budu rozhodovat podle toho, co si budu myslet, že je důležité,“ prozrazuje česká tenisová jednička.

Ale i když to bude těžší, neříká, že hraje poslední olympijskou sezonu. „Pokud budu dostatečně schopný konkurovat a držet se na nějaké úrovni, není důvod přemýšlet o konci,“ dodává Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme