Volejbalisté s kopačkami? Ve Špindlerově Mlýně se hraje na sněhu

Volejbalu v posledních letech vzniká další odnož. K tomu klasickému šestkovému a populárnímu plážovému se přidává volejbal na sněhu, takzvaný snowvolejbal. Dokonce se v něm už hraje i evropská série, která v sobotu odstartovala ve Špindlerově Mlýně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalový turnaj na sněhu

Volejbalový turnaj na sněhu | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Na dojezdové ploše u spodní stanice lanovky Svatý Petr vybudovali přímo na ušlapaném sněhu čtyři volejbalové kurty.

Rozměry mají úplně stejné jako ty na beachvolejbal, jen vybavení hráčů je poněkud jiné. Místo trenýrek a dresů teplé funkční prádlo a na nohou jsou nezbytné kopačky.

Na předním českém beachvolejbalovém hráči Robertu Kufovi bylo jasně vidět, že je na nohou příliš často neměl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největší strastí při volejbalu na sněhu jsou promrzlé ruce, říká slovenská hráčka. Odměnou pak může být třeba horká vířivka

„Přiznám se, že před snowvolejbalem asi ani jednou. Fotbal mě nikdy extra nelákal, a když, tak jsme prostě hráli normálně bez kopaček. Ale popravdě jsem byl pyšný, když jsem si je šel kupovat, že už i já mám svoje první kopačky,“ smál se Kufa.

Volejbalistům balon na sněhu docela skákal. A rozhodně se jim nedaly závidět ani holé ruce, když hráči padli do sněhu a vší silou udeřili do míče.

Snowvolejbal ve Špindlerově Mlýně | Foto: Petr Kadeřábek

„Vždycky si říkám, jestli si vzít rukavice nebo ne, ale jak dáváme ty prdy, ruce se fakt prokrví. Kdybych si teď sáhl, tak je mám teplé. Jde to, jak se člověk hýbe, má nějaké podvlíkačky, je to úplně v pohodě,“ dodal Kufa.

Pro tvrdé chlapy to možná v pohodě bylo. Zvládly to ale i křehké dívky, které se turnaje zúčastnily.

„Největší strasti jsou, když hrajete při sněžení, minus osmi stupních a spadnete do sněhu. Ruce zkřehnou úplně na kost. A největší slast? Když jsme minulý rok dohrály finále, tak jsme sledovaly mužské finále z vířivky,“ řekla slovenská volejbalistka Sisi.

Na finále prvního turnaje evropské snowvolejbalové tour si ale bude muset počkat. Hrát se totiž bude až v neděli.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme