Hradecký kouč Kýhos: Mrzí nás, že se Výborný zranil, bylo to nešťastné. Köhler není raubíř

Časomíra odkrojila 26 minut a 13 sekund úvodního čtvrtfinále hokejového play-off mezi hradeckým Mountfieldem a Mladou Boleslaví a diváci viděli okamžiky, které možná můžou rozhodnout celou sérii. Hlavními postavami byl hradecký Bedřich Köhler a hostující kapitán David Výborný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný útočník Mladé Boleslavi David Výborný

Zraněný útočník Mladé Boleslavi David Výborný | Zdroj: ČTK

Domácí v té chvíli vedli po skvěle odehrané první třetině 2:1, ale Mladá Boleslav se nadechovala k náporu, hrála přesilovku a nebyla daleko od vyrovnání. A pak to přišlo. Hradecký Bedřich Köhler trefil kolenem Davida Výborného a rozhodčí okamžitě signalizovali další trest. Köhler byl po utkání hodně sklíčený.

„Nevím pořádně ani, jak se to semlelo, ale asi to bylo trošku neopatrné z mé strany. A možná tam chybělo trošku víc hlavy v té situaci,“ přiznal.

Jenže přesilovka pět na tři se nekonala, hostující Tomáš Urban se ujal role mstitele a Köhlera po krátké stíhací jízdě skolil mohutnou sekerou.

„Hlavně to bylo úmyslné. Kdyby to třeba nebylo úmyslné, tak se to neřeší. Ale tohle se musí okamžitě trestat a nekoukat na to, jestli by byla nějaká přesilovka, nebo ne. Prostě on nám zranil klíčového hráče a nevím, jak dopadne. Ale jestli to pro něj bude konec sezony, je to velká ztráta pro náš tým,“ vysvětloval po utkání svou mstu mladoboleslavský obr.

Kapitán Mladé Boleslavi, 41letý David Výborný - hrající poslední sezonu - s poraněným kolenem zamířil do kabin a není vyloučeno, že odehrál poslední zápas v kariéře.

„Mrzí nás, že se David zranil, chtěl bych se trochu omluvit. Myslím, že to bylo nezaviněné a nešťastné, Béďa Köhler není žádný raubíř,“ řekl po utkání hradecký kouč Vladimír Kýhos.

Boleslavský Tomáš Urban se ale měl za svého kapitána postavit chytřeji. Místo 92 sekund trvající přesilovky pět na tři a dalších tří a půl minuty hry proti čtyřem Köhlerův faul v podstatě vynuloval, oba totiž dostali pětiminutový trest.

Zkušený kouč Mladé Boleslavi František Výborný jen krčil rameny. „To je ono. Když hráčům říkáte: pánové, musíme udržet nervy na uzdě, tak hráč při emocích prostě udělá takovouto věc. Pak mu docvakne nebo už mu samozřejmě docvaklo, že tam se to utkání mohlo třeba otočit na druhou stranu,“ poznamenal.

Tento okamžik možná rozhodl o tom, že Mladá Boleslav nedotáhla v prvním utkání obrat. A kdo ví, jak moc nakonec ovlivní celou sérii.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme