Berdych v Indian Wells zdolal Ćoriće, v osmifinále se utká s Raonicem

Tenista Tomáš Berdych s přehledem zvládl třetí kolo turnaje série Masters v Indian Wells. Sedmý hráč světa porazil 19letého Chorvata Bornu Ćoriće 6:1, 7:6. V osmifinále nastoupí český tenista proti světové čtrnácte, Kanaďanovi Miloši Raonicovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych si v Indian Wells poradil ve 3. kole s Chorvatem Čoričem 6:1 a 7:6

Tenista Tomáš Berdych si v Indian Wells poradil ve 3. kole s Chorvatem Čoričem 6:1 a 7:6 | Zdroj: ČTK

Tomáš Berdych je zatím na turnaji spokojen s tím, jak se postupně zlepšuje. „Byl to velký rozdíl oproti prvnímu zápasu. Jak jsem říkal, že bych se chtěl zlepšit a že bych chtěl moji hru trošku zase posunout kousek dál, tak to si myslím, že se mi povedlo. Takže z tohoto pohledu jsem to splnil,“ poznamenal k duelu s Ćorićem.

„Zápas se vyvíjel celou dobu dobře, pak se sešel jeden dva balony, on také do toho dobře zahrál, takže se to v závěru trošku zkomplikovalo, ale na závěr i ten tie-break jsem zvládl perfektně,“ dodal Berdych.

O svou čtvrtou účast ve čtvrtfinále v Indian Wells se Berdych střetne se světovou čtrnáctkou Kanaďanem Milosem Raonicem, se kterým má negativní bilanci 2:3 na zápasy.

„Je to hodně nepříjemný soupeř. Takových hráčů není dnes zas až tolik. On je se svoji hrou opravdu jeden z mála. A myslím, že i začátek roku měl poměrně hodně dobrý a nebude to nic jednoduchého,“ přiznal Berdych.

„Budu se samozřejmě snažit co nejvíc eliminovat jeho servis, pokusím se si vytvářet svoje šance. A byť i on je ten, který se snaží hrát extrémně agresivně, pokusím se, abych byl já ten, kdo bude diktovat tempo, abych mu mohl vnutit svoji hru. To si myslím, že je ta cesta,“ dodal český tenista.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme