Pavel Telička: Představa, že dohoda s Tureckem vyřeší migrační krizi, je naivní

Belgická policie na předměstí Bruselu čelila střelbě, když v souvislosti s loňskými atentáty v Paříži prohledávala jeden dům. Na policisty údajně stříleli muži ozbrojení automatickými zbraněmi. V Bruselu též úřaduje poslanec Evropského parlamentu za hnutí ANO Pavel Telička, který událost komentuje po lince z Bruselu.

„Včera pozdě večer jsem si šel zaběhat mimo jiné touto čtvrtí, a člověk si uvědomuje, kde zhruba v této chvíli teroristi pobíhají. Doufejme, že vše dobře dopadne,“ říká v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným.

Poslanecká sněmovna se má příští středu zabývat podezřeními na neoprávněné čerpání evropských dotací proti farmě Čapí hnízdo, která patří firmě Agrofert Andreje Babiše. Jak se na tento problém dívá Pavel Telička?

„Otázka je natolik závažná, že musí být vyšetřena co nejdříve, podle výsledku musí být vyvozené závěry,“ vysvětluje s tím, že pokud by se provinění prokázalo, tak jsou to i důsledky i pro Andreje Babiše.

Čtěte také

Koncem týdne se bude jednat o dohodě s Tureckem. Zamezí tato dohoda nelegální migraci do Evropy? „ Neslibuji si tolik, co někteří představitelé, kteří se 7. března sešli na jednání s Tureckem,“ vyzdvihuje.

Je také kritický k tomu, jak je otázka nelegální migrace ošetřována nebo řešena ze strany unijních orgánů, a to zejména Rady. „Myslet si, že dohoda s Tureckem vyřeší problém ilegální migraci, by byl pohled velmi naivní,“ dodává.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , prh
Spustit audio