Václav Souček: Přelet nad čapím hnízdem

Epochální Formanův film člověku naskočí, když přemítá o chystaném „přeletu nad Čapím hnízdem“. Po dělostřelecké přípravě v médiích se chystá na příští týden grilování případu Čapí hnízdo v Poslanecké sněmovně; samozřejmě, že rozměrná dotace bude detailně zkoumána i ve švech, jako zaprané košile v prodejnách secondhandu. Dějiny nás ostatně učí, že žádný strom neroste do nebe, tak proč ne?

Jen se v pozadí přeletu Čapího hnízda houfují mráčky obav, aby nedošlo na žaloby jako v případech sporných, posléze souzených armádních zakázek, které stály státní rozpočet mnohanásobky zpochybňované dotace. Dosavadní finální rozsudky s omluvami a finančním odškodněním pro strany žalované jsou více než varovné…

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.