Francouzská policie zadržela 4 islámské radikály. Chystali prý útok v centru Paříže

Zvláštní francouzská protiteroristická jednotka zatkla v okolí metropole čtyři islámské radikály podezřelé z plánování teroristického útoku na Paříž. Podle televize TF1 jsou mezi nimi dva francouzští bratři tureckého původu, jeden alžírského původu, který opustil domácí vězení uložené úřady po výjimečném stavu, a jedna žena.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská policie (ilustrační foto)

Francouzská policie (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Podezřelí jsou nyní ve vazbě. Vyšetřovatelé zatím neprozradili, jestli jejich zatčení souvisí se včerejší koordinovanou akcí belgické a francouzské policie v Bruselu.

Tři muže a jednu ženu zadržely speciální jednotky na dvou v místech – v 18. obvodu Paříže a na severu metropole ve čtvrti Saint-Denis. Našli u nich náboje do samopalů typu kalašnikov, poplašné pistole a SIM karty, které policejní analytici právě zkoumají. Prověřují i jejich počítače.

Dva zadržení už byli v minulosti odsouzeni k nepodmíněným trestům a byli i ve vězení.

Ministr vnitra Bernard Cazeneuve uvedl, že mohli být ve spojení s džihádisty bojujícími v Sýrii. Policie potvrdila, že čtveřice chystala útok přímo v centru Paříže a mohla mít i komplice.

Vyšetřovatelé zatím neoznámili, na základě jakých informací se k zadržení čtveřice rozhodli. Neupřesnili ani časový horizont, v jakém mělo k útoku dojít. Bezpečnostní opatření v oblasti se nezvýšila.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme