Romány, rozhovory i čtení pro děti. Velký knižní čtvrtek nabízí čtrnáct novinek

Čtrnáct nových titulů nabízejí dnes knihkupectví v rámci akce Velký knižní čtvrtek. Čtenáři mezi nimi najdou detektivku, román, rozhovory nebo i čtení pro děti. Na mnoha místech tyto knihy dají pořídit se slevou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Knihy (ilustr. foto)

Knihy (ilustr. foto) | Foto: F. Tichý

Akce Velký knižní čtvrtek bývá několikrát do roka. Ten letos první připadl právě na dnešek.

„Snažíme se, aby ta kolekce byla žánrově pestrá. Je to jakýsi předvýběr pro zákazníky, takže se snažíme, aby si tam každý našel to svoje,“ říká Ctirad Fuchs z pořádající společnosti Kosmas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o Velkém knižním čtvrtku natočila redaktorka Klára Fleyberková

Jedním z velkých lákadel bude kniha Chomejní, Sade a já, v níž její autorka Abnousse Shalmaniová zachycuje svůj kritický pohled na islám. Íránka žijící v Paříži knihu před nedávnem sama představila i v Česku.

O něco lehčí téma přináší nová kniha Bena Aaronovitche, autora bestselleru Řeky Londýna. Měsíc nad Soho si čeští čtenáři mohou přečíst brzy po originálu.

„Nakladatelství Argo se snažilo se domluvit na tom, aby ty překlady vznikaly mnohem rychleji, než by to třeba bylo v případě, že by ten titul nebyl tak úspěšný,“ podotýká redaktor Martin Šust.

Zájem jistě vzbudí i román Provazochodkyně. Autor Simon Mawer se v něm opět obrací do historie, konkrétně do válečných let.

Vedle řady zahraničních autorů se objeví i ti čeští – v nabídce je špionážní thriller Michaela Žantovského nebo rozhovory Alice Horáčkové.

Více o nabízených titulech se lze dočíst na webu Velkého knižního čtvrtku zde.

Velký knižní čtvrtek | Foto: Český rozhlas

ČRo, Klára Vičíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme