Zapojit se do oslav na počest Karla IV. mohou lidé v kostýmech z Barrandova

17. březen 2016

Zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech se v letošním roce ponese ve znamení Karla IV. Svěcení pramenů odstartuje sérii akcí, kterými bude město vzdávat hold svému zakladateli.

Do oslav 700. narození Karla IV. se může zapojit i široká veřejnost, a to v historických kostýmech. V Alžbětiných lázních bude v květnu otevřena půjčovna barrandovských studií, kde si budou moci zájemci vypůjčit kostým do tradičního průvodu družiny Karla IV. a na další akce konané během zahájení lázeňské sezóny.

V půjčovně bude k dispozici zhruba 300 kostýmů různých typů a společenských vrstev, od pážecích, vojen­ských, měšťanských, šlechtických přes řemesl­nické až po chudinské a kejklířské kostýmy včetně doplňků. Zajištěn bude široký sortiment dámských, pánských i dětských kostýmů různých velikostí.

Výběr kostýmů na místě zajistí zkušené barrandovské kostymérky. Město Karlovy Vary věnuje každému zájemci balíček upomínkových předmětů k výročí 700 let od narození Karla IV., jedinečnou pamětní minci vy­raženou k výročí a zajistí fotodokumentaci účasti v průvodu.

Kostýmy bude možné vyzkoušet a vypůjčit od 4. do 7. května v budově Alž­bětiných lázní.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio