Vládnoucí strany na pražském magistrátu se pokusí o obnovení původní koalice

V čele pražského magistrátu možná dál zůstane hnutí ANO, ČSSD a Trojkoalice. Snahu obnovit spolupráci oznámili zástupci stran poté, co z jednání odstoupila ODS. Podmínkou hnutí ANO je zachování primátorského postu pro Adrianu Krnáčovou. Další personální obsazení se prý bude teprve řešit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adriana Krnáčová

Adriana Krnáčová | Foto: Filip Jandourek

Původní koalice se po sporech rozpadla loni v listopadu. Teď se strany podle místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka chtějí vrátit ke svým programovým prioritám.

„Velmi rychle se udělá nějaké zhodnocení toho, co se doposud podařilo, udělá se revize koaliční smlouvy a řeknou se jasné priority této stávající koalice. A pak se začneme bavit i o tom, jestli uděláme nějaké personální změny, a pokusíme se tento stávající projekt oživit tak, aby fungoval stabilně do konce volebního období,“ uvedl Faltýnek.

Do příštího týdne mají zástupci jednotlivých stran určit priority pro budoucí období. A také vyjasnit sporné otázky, potvrzuje šéf zastupitelů Trojkoalice Petr Štěpánek.

„Asi můžeme celkem jednoduchou dedukcí z minulosti si říci, že jednat se bude asi v oblasti finančních vztahů k městským částem, v oblasti územního rozvoje, dopravy.“

O sestavení nové koalice se pravděpodobně znovu pokusí i TOP 09. Podle šéfa jejich zastupitelů Václava Novotného budou teď usilovat o spolupráci s ODS, Trojkoalicí a ČSSD.

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme