Rozsudek v případu údajných maďarských převáděčů padne v Tachově příští středu

Čtením svědeckých výpovědí a závěrečnými řečmi pokračoval dnes v Tachově soud s údajnými převáděči. Dva Maďaři loni v létě převezli přes Česko 76 běženců z Afghánistánu a Pákistánu. Na dálnici u Ostrova u Stříbra je zadržela policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U tachovského okresního soudu pokračoval případ dvou Maďarů, obžalovaných z převáděčství

U tachovského okresního soudu pokračoval případ dvou Maďarů, obžalovaných z převáděčství | Foto: Lukáš Milota

Státní zástupkyně dnes navrhla oběma mužům nejméně 3,5 roku vězení. Podle obhájců ale soud neprokázal, že Maďaři převáželi běžence vědomě a navrhli zproštění obžaloby.

Soudce Miroslav Vajgant tak ani dnes v případu nerozhodl. „Protože zatím nemám jistotu, jestli spáchali, nebo nespáchali to, z čeho jsou viněni a budu si to muset znovu nastudovat,“ vysvětlil.

Obžalovaný Maďar Menyhért Sás a Zoltán Kapinecz už dříve tvrdil, že ho kamarád Zoltán Kapinecz požádal, aby řídil nákladní auto a dojeli spolu do Norimberku pro vysokozdvižný vozík. Sás řídil, protože Kapinecz nemá řidičský průkaz. Nákladový prostor Sás údajně nekontroloval a během cesty nepostřehl, že by v autě byli nějací lidé.

Rozsudek by měl padnout ve středu 23. března. Oběma obžalovaným hrozí až pětileté tresty. Zajímají se o ně také německé soudy, podezírají je totiž z toho, že uprchlíky převáželi opakovaně.

Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme